Šta je novo?

Problem sa grafikom, ili...

Psycho1993

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2010
Poena
320
Prvo da se izvinim moderatorima ako sam pogresio podforum, s obzirom da ne znam u cemu je problem, ali sumnjam na grafiku.

Dakle, drug je nedavno instalirao Windows 7 32bit na svoj racunar, koji cine sledece komponente:

Intel Pentium Dual Core E2140 @ 2.5 GHz
Asus P5PL2-E
2 GB DDR2 800 MHz
Gigabyte Radeon 4550 (pasivno hladjena)
- ostatak je manje-vise nebitan, jedino mozda napajanje, LC A400 btx (tako on kaze, ja nemam pojma koje je napajanje)

U cemu je problem: nakon instalacije Windows 7 (probao je i jednu i drugu verziju 32-64 bit), racunar zakuca posle 10-ak minuta lagane upotrebe (Facebook). Jedino restart pomaze.

Probao je, dakle, i Windows da reinstalira, jedino nije vracao Win XP, koji je imao ranije, jer nema disk.

Ono sto mi je privuklo paznju je to da graficka u idle dostize temperaturu od 60 stepeni. Rekao sam mu da proba da duva fenom u graficku (naravno, fen je podesen da izduvava hladan vazduh), temperatura graficke je pala na 40-ak stepeni. Ostale temperature su u redu.

Da li je problem u grafickoj, ili u necemu drugom, i sta je resenje? Napominjem da na Win XP nije bilo nikakvih problema.

Poslednja izmena:
Molim vas za predloge, prilicno je hitno.

Probaj drajvere da menjas.

Probacemo, pa javljamo. Hvala za predlog, ne mogu da verujem da se nisam setio drajvera.

Namontiraj neki 80mm ventilator da duva u tu grafiku pa onda probaj da li ce da zakucava. Najnoviji drajveri se podrazumevaju.

Utvrdili smo u cemu je problem. Stavili smo ventilator od 80 mm, regulisali temperaturu, ali problem nije bio u tome. Naime, problem je u PCI kartici za wireless. Zvuci neverovatno, ali dok se na racunaru igraju igre, gledaju filmovi i slusa muzika sa hard diska, sve radi super, i to satima, ali cim se udje na internet, posle 10-15 minuta, racunar zakuca. Zvuci mi totalno nerazumno. Dakle, problem sa grafickom je resen, nema vise pregrevanja, ali nastao je problem sa PCI karticom.

Posto si napomenuo da na XP nije bilo nikakvih problema onda mogu samo da zakljucim da je do drajvera, naravno za wifi kartu 🙂
Ako imas mogucnosti da isprobas na svom pc tu karticu da vidis dal ce da zakucava na tvojoj ploci, da iskljucis mogucnost da se ona mozda pokvarila u medjuvremenu a ne da joj drajveri ne valjaju.

Nazad
Vrh Dno