Šta je novo?

Problem sa grafickom

Bobiko

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2002
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 2600X
Matična ploča
Asus TUF B550 Plus Gaming II
RAM
Kingston 3200MHz Fury RGB
GPU
Asus RX570 4GB
Storage
500GB Samsung 970 Evo Plus i 500GB Seagate Barracuda st500dm002
PSU
ThermalTake SmartSE 630W
Kućište
Sharkoon Rebel9 Aluminum
Monitor
Philips 276E
Mobilni telefon
Sony Xperia 5 II
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam Sapphire ATI 9600XT i problem je sledeci: posle nekog vremena igranja neke zahtevne igrice slika na ekranu se zamrzne i to traji nekoliko sekundi i onda se ugasi monitor i ponovo upali i sve radi normalno, osim sto izbaci gresku VPU Recovery. I tako se ponavlja na svakih 15tak minuta. Mislio sam da se mozda graficka pregreva pa sam stavio bolji kuler na njoj ali ni to nije pomoglo. Inace graficka radi na nominalnim vrednostima za jezgro i memoriju. Da li neko zna u cemu je problem?

Isključi VPU Recovery, često pravi problem sa Radeon9600(Pro/XT) karticama.

nije do drajvera probao sam sa drugim verzijama

hvala kole89 na savetu, evo sad radi odlicno ali kako da ranije nije pravilo tahvih problema. nije li ipak nesto do graficke?

Ne verujem, to se i meni dešavalo u početku, ali kasnije je samo od sebe nestalo :)

I, po mogucstvu, stavi Omegine drajvere. Umeju mnogo da poprave stanje stvari kod takvih sitnih problema.

Ipak kad sam iskljucio VPU Recavery posle duzeg igranja sad pocinje da blokira ceo racunar tako da mislim da ipak nije samo do drajvera.

Bobiko je napisao(la):
Ipak kad sam iskljucio VPU Recavery posle duzeg igranja sad pocinje da blokira ceo racunar tako da mislim da ipak nije samo do drajvera.
Proveri da ti nije slucajno ukljucen AGP fastwrite u BIOS-u. kakvo napajanje koristis, koja maticna ploca... daj blize informacije kako bi ti lakse pomogli.
Poz! :wave:

Nije ukljucen AGP fastwrite u BIOS-u. Maticna ploca je MSI K8N Neo2-FX, Geil 2X256mb pc400 dual channel. Napajanje je neko bezimeno od 350W ali nije od onih sto mogu da se nadju na svakom cosku za 10E. Naponi na njemu su sasvim uredu.

Bobiko je napisao(la):
Nije ukljucen AGP fastwrite u BIOS-u. Maticna ploca je MSI K8N Neo2-FX, Geil 2X256mb pc400 dual channel. Napajanje je neko bezimeno od 350W ali nije od onih sto mogu da se nadju na svakom cosku za 10E. Naponi na njemu su sasvim uredu.
Meni je Connect 3D svojevremeno pravio probleme sa MSI nForce2 pločama. Rešenje je bilo u OMEGA driverima. Sa Asusom i Abitom nisam imao takvih problema. Dok je poneki Sapphire isto znao da "zabode". Probaj Omegu i izaberi opciju da ti fastwrite bude isključen. To imaš da štikliraš dok instaliriš drajvere. Ako i posle toga zabada, daj je nekom ortaku da je proba na NE nForce ploči ili bar NE MSI ploči. Ako i kod njih "zabada" :mad: ...menjaj grafičku. ;)
Pozdrav. :wave:

Nazad
Vrh Dno