Šta je novo?

Problem sa grafickom

skyman

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2005
Poena
301
Imam problem sa novom grafickom ASUS N6600/TD/128

od kako sam stavio novu graficku, desava mi se stalno da prilikom igranja ... posle 2 minuta (recimo) me izbaci iz igre na desktop, a nekad se komp i restartuje. to sedesava u svim igrama (probao MOH Pacific assault, Battlefield 1942 i Colin McRae 2 i sa najacim i najslabijim podesavanjima). Vratio sam staru graficku i Colin 2 i Battlefield1942 rade normalno. (MOHPA ne radi na GF2).

3dmark03 provrti neke testove pa pukne, takodje.

Kada sam povecao page file sa 383 na 512 MB pucanja se desavaju ali malo kasnije, znaci ne odmah vec posle 5-8 minuta igranja.

Korisitio sam iste drajvere 71.84

Stara graficka je Inno GeForce2MX200 32MB

komp je: AMD2000+, Asus a7v8x-x kt400, 256MB

Windows XP Pro SP1

Probao sam na 2 windows-a (imam 2 HDD stari Maxtor40GB i WD160GB)

licno, sumnjam na napajanje koje je frontir 400W, ali nisam 100% siguran posto sam probavao da na napajanju ostavim HDD, DVD-RW i Graficku i opet puca.

sta da radim, ima li nekog resenja?

(mislim da sam naveo sve potrebno)

Probaj sa drugom verzijom driver-a. Moguce je da ti koje imas ne leze bas dobro tvojoj kartici (mislim ovoj na kojoj ti pucaju igrice)

Probaj da radis nesto drugo npr 3d rendering a ne samo preko igrica da testiras opterecenje jer cesto je u pitanju i bagovitost istih.

Prvo kad si stavjlao novu kartu,normalno ide reinstall starih drivera,pa kad restartujes komp pokrenes Drivercleaner-pro ocistis ono malo sto je ostalo podvuceno u sistem od drivera,pa stavis novu kartu i driver:71.89-Whql.I probas a ako i dalje zeza znaci da nesto nije uredu sa kartom ili sa necim drugim.

Pozz

1.probaj da stavis graficku na posebnu granu napajanja
2. kakvo ti je hladjenje u kucistu?
@ mhz
Ne ide reinstall vec uninstall drivera, pa ih sve potepa sa driver cleaner-om. Lapsus...

skyman je napisao(la):
Kada sam povecao page file sa 383 na 512 MB pucanja se desavaju ali malo kasnije, znaci ne odmah vec posle 5-8 minuta igranja.

A da provas da stavis da ti windows sam kontrolise velicinu page fila, moguce je i da 512mb nije dovoljno, pogotovo jer imas malo rama...

problem su definitivno bili drajveri. ja sam radio uninstal ali nisam radio i totalno ciscenje...
sada je to sve sredjeno.

samo... kako se radi uninstall directx9.0c? ja imam neki uninstaler ali mi on trazi windows xp cd. ja sam xp instalirao pre 2 godine i taj cd vise nemam, imam xp sp1 ali mu taj ne odgovara. ima li nesto bolje za uklanjanje directx?

uglavnom, hvala na pomoci.

Nazad
Vrh Dno