Šta je novo?

Problem sa grafickom

Stevan94NoT

Cenjen
Učlanjen(a)
03.01.2013
Poena
151
Ovo vec duze vreme postoji, i moze se reci da sam skoro vec i navikao na to, al ajd cisto da vidim ima li uopste resenja ovome..
Desava se da dobijem error "display driver stopped working and recovered" ponekad, najvise u toku gledanja snimaka na youtube-u ili mi se jednostavno "zamrzne" PC pa moram da ga iskljucim na dugme za paljenje, jer restart ne reaguje. Ovaj problem mi se javljao na svim verzijama windowsa i linuxa koje sam probao, takodje probao sam instaliranjem najnovijih drajvera kao i starije verzije, problem je jos uvek tu.

PC specifikacije:
Mainboard: Gigabyte H55M-S2H
CPU: Intel Core i3 540
Graphics: Ati Radeon HD5450 (Sapphire)
RAM: Transced 2GB 1333Mhz
HDD: 500GB

Takodje interesuje me da li bi na ovu konfiguraciju mogao da stavim 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz posto sam citao da moja maticna ne radi sa svim memorijama kada ima HD graficku? ( Link od memorije )

Mnogo ljudi se žali na isti problem, ali ne postoji jedinstveno rešenje. Za YT pokušaj da ugasiš hardversko ubrzanje u Flash plugin.

Da li se ventilator grafičke ubrza na 100%, a ekran postane crn?

Meni se takodje pojavljuje sličan problem. Naime, overklokovao sam grafičku (ne pojavljuju su linije, tačkice, lepo radi u programima tipa FURmark...) i posle dužeg stajanja na overklokovanim postavkama javlja se "Display driver stopped responding and has recovered". Tako da kada igram igre postavim overklokovane postavke, a kada izadjem iz igre vratim na default postavke. Mislim da je do ove serije grafičkih kartica problem.

Nema to veze sa serijama grafika, jer korisnici imaju probleme i sa ATi i sa nVidia kartama raznih generacija i proizvodjača. Kod mene se javlja sporadično, nikako ne mogu da ustanovim uzrok. Kažu da je softer, napajanje, ploča, sama karta, radna memorija,... istestirah ceo računar i ništa. Nikad se ne desi u 3D radu, uvek na desktopu. Grafika nije klokovana. U stvari je "problem" u Windows TDR koji, kada oseti trokiranje grafičkog drajvera, uradi taj recovery, "umesto" da zamrzne ili resetuje računar. A to trokiranje ne mora da ima veze sa grafikom uopšte (zvuči čudno, ali je tako).

Poslednja izmena:
Mnogo ljudi se žali na isti problem, ali ne postoji jedinstveno rešenje. Za YT pokušaj da ugasiš hardversko ubrzanje u Flash plugin.

Da li se ventilator grafičke ubrza na 100%, a ekran postane crn?

Odradio sam ovo, nije 100% pomoglo, ali ipak redje se desava da se zamrzne.
Nisam ni proveravao ventilator, doduse, ovo mi je dosta pomoglo, tako da mi je sad mnogo lakse, tj. mogu vise snimkova da odgledam dok ne zamrzne, hvala za pomoc :)

Nemojte da me držite za reč ali meni se to isto događalo sa HD 3850 , Krivio sam sve i svašta, drajvere, flash, windows, napajanje čak i samog sebe ali kada sam smanjio OC a time i brzinu memorie ( HyperX 1600 Kingston ) na ispod 1600 ti problemi su nestali i nikad se više nije pojavili. Daljim eksperimentisanjem sam stigao do zaključka da u ovoj mojoj kombinaciji, memorija ide samo do 1602, na 1603 već pravi takve probleme. Od tada stoji na samo malo ispod 1600, dovoljno za CL9........T1 i ne samo dobio bolje rezultate memorije, nego i zastoje i probleme sa video kartom.

Možda da proba da downclock-uje gpu...

ja bi iskreno preporucio vadjenje graficke detaljno ciscenje iste reinstalacija sistema. shto je sigurno sigurno. pa ako i dalje se javlja prob onda je ili neka nekompatibilnost memorije ili je grafa falichna.

Imao sam slicnih problema sa starijom konfiguracijom. Problem je bio update BIOS-a na najnoviju verziju, sto je promenilo i voltazu napajanja procesora, problemi su nestali kada je vracen stariji BIOS. Poz

Evo i ja da se upisem. Grafa gtx 570, ostale komponente ne guse sigurno. Desava se dok igram battlefield 3 i to od pre par meseci, nije od samog pocetka. U medjuvremenu nisam nista dirao, menjao i sl.
Odradio sam i reinstal win 7 64bit i opet isto, ista ucestalost tako da mislim da je do samog battlefield-a.
Nesto nemam volje da uzimam novu graficku, nekako mi deluje da nisu bas puno napredovali i da mogu ovu jos da forsiram sigurno i u battlefield 4 sa smanjenim podesavanjima pa da vidimo u cemu je problem.

Zdravo svima imam problem uzeo sam jacu graficku karticu za stari racunar ubacio u isti i nece monitor da se ukljuci.Sumnjam u jacinu napajanja koje je (termal master atx 350w)a graficka je (gforce 6600 256mb 128bit).Samo bipne jednom malo poduze i to je to.Kad vratim staru (mx440 128mb 128bit)graficku onda sve radi normalno.Dali je napajanje slabo ili graficka ima problem???

meni se to na laptopu desava, acer aspire 5100, radeon express 1100, reinstalirao i win7, menjao drajvere. i uvek isto samo u odredjenoj situaciji, ako nesto na netu gledam sto zahteva flash player, ali samo u kombinaciji ako mi je to otvoreno i pokrenem neku jpg u windows photo wieveru... e onda se to sa drajverom desava.... znaci samo u kombinaciji otvorena mozilla plus nesto u flash playeru plus windows photo....

Meni se to javljalo dok sam imao virtuelnu masinu, preko vmware player-a, par puta u toku rada "display driver stopped working and recovered" Kada sam posle podigao ponovo nov sistem sve je radilo bez problema, meni je taj vmware player pravio problem.

Najverovatnije da mu napajanje ne isporucuje dovoljno struje za normalan rad grafike. Nek uzajmi od nekog drugara neku ozbiljniju pricu od napajanja pa neka proba.

Nazad
Vrh Dno