Šta je novo?

Problem sa grafickom?

telep

Čuven
Učlanjen(a)
04.07.2007
Poena
765
Od juce komp nece da se upali (i pre toga je zezao dok sam gledao yt ali se bar palio) i iskacu linije po ekranu, cim dodje do win logoa iskoci bsod. Zanima me da li je ovo sigurno do graficke da ne bacam pare za dzabe na novu ako nije do nje.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

sigurno grafička

kada se pali komp pokušaj sa F8 pre podizanja windowsa
pa
enable VGA mode (XP) ili Enable low-resolution video (640x480) win 7
možda ćeš tako moći da upališ računar, ali šare će da ostanu

pošto si iz NS mogu da ti dam PCI grafičku da probaš da upališ sa njom, pa ako nema linija ... (za svaki slučaj)
mada svaki put do sada je sa takvim šarama problem bila grafička

http://www.computerhope.com/issues/chsafe.htm#03a

Poslednja izmena:
Graficka je u pitanju, ali svakako ako mozes proveri sa nekom drugom ispravnom ako mozes da je nadjes. Najverovatnije je problem sa nekim hladanim lemom, tako da moze da se proba neka metoda za oporavak, mada nije sigurno da ce uroditi plodom. Ipak nikad se nezna:)

Kupio sam novu i sada radi, tako da je izgleda ipak bilo do nje, hvala svima na pomoći.

Najverovatnije je problem sa nekim hladanim lemom, tako da moze da se proba neka metoda za oporavak, mada nije sigurno da ce uroditi plodom. Ipak nikad se nezna

Pa to uspe u vecini slucaja ali je na zalost resenje tipa - drzi vodu dok majstori odu :D

nisi nam rekao koja je VGA u pitanju(koja je crkla) i ako je neka bolja/novija mozda ima garanciju/mozda se isplati popravka.u svakom slucaju srecno sa novom VGA :)

Ili mozda cak probati i rernu:d

Koje SONY metode? Reball (prekuglavanje) je skroz validna metoda popravke hladnog lema na BGA čipovima, dok je rerna glupost koja nikako da zamre po forumima. :)

Moze ponekad problem sa artifaktima da se resi i sa Omega modifikovanim drajverima, gde se malo spusti clock kartice. Nije trajno resenje ali radi.

Graficka iz potpisa je ta koja je crkla, iskreno me mrzi da se smaram i pokusavam da je popravim.

Graficka iz potpisa je ta koja je crkla, iskreno me mrzi da se smaram i pokusavam da je popravim.

3870 je dobra karta za svoje vreme bilo da je DDR3 ili DDR4 tako da ako nije u garanciji mozes probati da je popravis ako ne ostalo ti je lepo parce HW za uspomenu :D koja ti je nova karta?

Uzeo sam ati 6790 (posto u ns-u izbor i nije neki, bio sam spremio pare za 6850 ili 6870 ali ih nisam nigde nasao), ne igram igrice pa mi nije ni bitno da bude neka azdaja.

Nazad
Vrh Dno