Šta je novo?

Problem sa Grafickom

balthazar

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2006
Poena
301
..E ovako,na ploci mi je integrisana graficka karta,a ploca j Asus...problem je u tome sto mi sistem uopste ne registruje graficku koji sam stavio u AGP slot,istu tu graficku sam probao na drugom racunaru i ona-radi.Tako da je iskljucena opcija da graficka nije u redu.Koristim Windows XP i po standardu je podesen da automatski prepoznaje novi hardver i da trazi drajvere,medjutm ne reaguje uopste kad "ubodem" graficku...

Da li moram da iskljucim integrsanu graficku u biosu?Ta opcija postoji ali me strah ako ne upali kako da je opet ukjucim posto necu imati sliku na monitoru...Sta da radim?

Poslednja izmena:
У bios-у искључи интегрисану графичку а као Init Display First стави AGP :wave:

a osim toga, kada je sve ispravno, cak i kad zbog agp-a ne bi htelo da se upali - clear cmos bi vratio setovanja na default, pa bi se slika pojavila isto kao sto se pojavila kada je ploca prvi put ukljucena. Logicno...

upravo se to i desilo Ds9...morao sam restartujem bios...onda sam opet stavio graficku ali tada uopste nije htio da se upali racunar,ploca nije htjela da da onaj njen "beep"a kad sam izvadio graficku,sve je opet bilo po starom...je li moguce da mi agp slot ne radi?

Poslednja izmena:
moto tomo je napisao(la):
У bios-у искључи интегрисану графичку а као Init Display First стави AGP :wave:
odradi ovo sto je covek rekao, ako nisi
ako jesi produvaj malo AGP sigurno se zavukla prasina dok nije koriscen, najbolje je cetkicom za zube ili cetkicom za slikanje koje su malo natopljene alkoholom ili jos bolje izopropilom da ga ocistis

da, a ume da se desi i da graficka ne udje do kraja pa ne ostvari kontakte, ili k`o sto rece kibla da je slot prljav. Mogao bi i skolskom gumicom za brisanje da prodjes malo kontakte na grafickoj, ako je neka starija graficka

Druga stvar, danasnje graficke umeju da vuku poprilicno struje - pa bi neko slabije napajanje moglo da bude nedovoljno.

Ajd` daj malo vise detalja - koja je to ploca, procesor, koja graficka, napajanje...?

Nazad
Vrh Dno