Šta je novo?

Problem sa grafickom Nvidia geforce 8500 gt

chavo

Poštovan
Učlanjen(a)
22.07.2014
Poena
69
Kartica se abnormalno pregrejava jer na sebi nema nikakav ugradjeni kuler... Ventilacija na kompu mi je katastrofa,tacnije nemam izduvne i usisne kulere za cirkulaciju vazduha

Da li bi mi pomoglo da stavim i neki veci pasivni kuler na grafu,i da ubacim ona 2 pomocna kulera u kuciste,ili da jednostavno ustekam koji dinar i kupim drugu grafu,jer znam da je to stara boljka za ove grafe bez kulera !

Najlakse i najefikasnije ti je da nadjes bilo kakav ventilator, i da ga stavis preko tog pasivnog na graficku.
Nekako srafovima ako se podudara, ili da zategnes onim vezicama (one kao kod nove odece).

Samo sto je ova graficka jako jadna,sad cu ti okaciti sliku da vidis o kojoj se radi,ona u sebi ni nema ni pasivni,niti ikakav kuler

14-125-065-09.jpg

Ispod tih limova ne primecujem nikakav kuler,verovatno bi pomoglo da nabudzim neki kuler nekako vezicama da vezem iznad grafe za poklopac

Najbolje resenje je kupovina druge, bar sada ima veliki izbor
sto novih sto polovnih.
Prodaj tu i dodaj za neku bolju.
Za drugo resenje treba ti jedan ventilator i dve plasticne vezice.
Vrlo lako se ventilator ucvrsti pomocu vezica za postojeci pasivni kuler.
@DeRadicci me pretece. :p

Poslednja izmena:
Meni je komp bio kod bivse do pre 2 dana ( godinu dana nije bila u stanju da ga vrati cobanka ) i primecujem da na poklopcima nema kulera pasivnih,niti na kucistu iznad processora,znaci 3 kulera cu da uzmem i cao zdravo,bar za sada,dok Vucic ne obezbedi posao :D

Pa sta se onda brines, brzo ce to. :D

Da proda, pa da mu se neki lik za dva dana zali kako temperature idu preko 90 stepeni u igrama? Ili nedaj Boze da je s****, pa da mu trazi reklamaciju.

Bilo kakav ventilator ce ti skinuti bar 20 stepeni pri opterecenju. Cak i da ga stavis bilo gde na graficku, npr. na taj deo desno (ne ovde kod konektora za monitore).
Mozes i ventilator za kuciste, pa sa vezicama kroz rupe za srafove provuces i zategnes nekako izmedju tih rebara.
Vidi samo kako ces okrenuti ventilator, da njegov kabl moze da dodje do prikljucka na maticnoj. Ako ga nema na samoj grafickoj.

Hvala svima na pomoci,sutra cu da uradim pa cu da prenesem rezultate :d

Covek ima hermeticki zatvoreno kuciste, zato i te temperature sigurno 10-15 vise nego obicno.
Sa provetrenim kucistem ne bi bilo tako, i nije covek rekao da mu je kartica defektna.
Ispade da ja savetujem coveka da zavali neispravnu karticu nekome.

Temperature su mi velike jel nemam nijedan pasivan kuler u kucistu,grafu trenutno izgleda nista ne hladi,al junak je ona,izdrzace :d

Covek ima hermeticki zatvoreno kuciste, zato i te temperature sigurno 10-15 vise nego obicno.
Sa provetrenim kucistem ne bi bilo tako, i nije covek rekao da mu je kartica defektna.
Ispade da ja savetujem coveka da zavali neispravnu karticu nekome.

Te temperature su zato sto je osma serija GeForce kartica bila kao furuna, a genijalci masnovno pravili pasivne kartice. :D

Zato sam i rekao, bilo kakav ventilator na grafickoj joj skida bar 20 stepeni pri opterecenju.
Naravno, jos je plus ako stavi dva ventilatora za samo kuciste. Mada nije neophodno, posto ne verujem da se masina iole ozbiljno koristi niti za gaming. Dovoljno je 4 puta godisnje ciscenje kucista.

A i ako kupuje sve te ventilatore, dodje mu skoro kao neki polovnjak koji ima aktivno hladjenje.

Temperature su mi velike jel nemam nijedan pasivan kuler u kucistu,grafu trenutno izgleda nista ne hladi,al junak je ona,izdrzace :d

Nesto si pobrkao. Ta graficka ima pasivno hladjenje - samo hladnjak bez ventilatora.
Ako poseduje i ventilator, onda je hladnjenje aktivno. :)

Poslednja izmena:
Dosta je 8500 gt reseno sa ventom i vezicama.
Otvoris kuciste a ono vezice iskoce, mnogi nisu ni sekli krajeve.:D

Problem je sto je koristim bas za gaming xD i LoL i cs peglam na njemu :D

Samo stavi sto veci vent koji se uklapa na kuler.

Probaj tako sa jednim ventilatorom, moze i neki veci od ovog sto sam ja stavio (obicna osmica).

Hladnjak Vuce, hladnjak - da ne zbunjujemo coveka. :D

ventilator + hladnjak = cooler (aktivno hladjenje)

Poslednja izmena:
Resio sam kuler za graficku,i to verovali ili ne - VENTILATOROM IZ FENA ! :D

Stavio sam elektromotor na napajanje,spojio zutu i crvenu za brze obrtaje,i sada mi je temperatura oko 60 :D

Za prvu ruku dobra pomoc :d

Da ne poleti u kucistu?
Kalorifer nemas? :d

Nemam brate,ali dobro hladi,spustio sam temperaturu za 30C sto je veoma dobro :D

Nazad
Vrh Dno