Šta je novo?

Problem sa grafickom kartom

Veljko99

Zapažen
Učlanjen(a)
06.06.2024
Poena
2
Pozdrav. Ubacio sam graficku, tad se pojavila u tasku manageru, nakon istalacije amd drajvera sa njihovog sajta i restarta, grafa baca sliku ali ne mogu ni u sta da udjem, takodje je nema u biosu. Molim Vas pomozite
rx 6700xt 12gb

kako vidis da je nema u biosu?

verovatno misli na Device manager :)

Probaj u drugom kompjuteru.Ako i tamo ne radi posle instalacije drivera to je to, nazalost.

Poslednja izmena:
Чекај Мики... Дакле картица је успешно инсталирала драјвере и даје слику у нативној резолуцији монитора.
То значи да је исправна.

Где би то хтео да "уђеш" , а неће?

zbunjujuce objasnjeno,ako sam dobro razumeo graficka ima instalirane drajvere, baca sliku u rezoluciji monitora, ali ne mozes da igras igrice jer nece da udje u 3d rezim rada, da li sam dobro razumeo? mozes da surfujes netom ali igrice nista ne pokrece???

zbunjujuce objasnjeno,ako sam dobro razumeo graficka ima instalirane drajvere, baca sliku u rezoluciji monitora, ali ne mozes da igras igrice jer nece da udje u 3d rezim rada, da li sam dobro razumeo? mozes da surfujes netom ali igrice nista ne pokrece???
U šta si ubacio karticu ?

Чекај Мики... Дакле картица је успешно инсталирала драјвере и даје слику у нативној резолуцији монитора.
То значи да је исправна.

Где би то хтео да "уђеш" , а неће?
Ne mora da znaci da je ispravna ako baca sliku i daje native rezoluciju, vidjao sam grafike koje sve to rade a nece da udju u 3d mod za igice i sl. Takve kartice su svaki put vracene na reklamaciju i reklamacija je bila pihvacena.

Ne bato, ubacio sam graficku, instalirao drajver, restartovao komp, nakon toga podigne sistem, dodjem na desktop i tu je blokada, ne mogu ni u sta uci, nece nista da mi otvori, ni jedan program, dodjem nekako do restarta nece ni komp da se restartuje, bukvalno nece nista, klikcem u prazno. Probam sve to sa starom grafikom, sve radi lepo, ali sa tom novom nece

Nisi napisao koju matičnu ploču imaš. Ajde da krenemo od nekih banalnih stvari. Koje napajanje imaš, da li si napojio grafiku ?

Nisi napisao koju matičnu ploču imaš. Ajde da krenemo od nekih banalnih stvari. Koje napajanje imaš, da li si napojio grafiku ?
Procesor: AMD Ryzen 5 5600G 3.90 GHz
Maticna: Asus prime a520m-k
Napajanje: Chieftec ELP-700S, ELEMENT series, 700W
Monitor 144hz
Napojio brate

Ne mora da znaci da je ispravna ako baca sliku i daje native rezoluciju, vidjao sam grafike koje sve to rade a nece da udju u 3d mod za igice i sl. Takve kartice su svaki put vracene na reklamaciju i reklamacija je bila pihvacena.
To sam i ja napisao odmah coveku ali se neki prave pametni odmah da do not contribute a on doprinosi.
Ako ne mozes da pokrenes igre posle instalacije drivera nema sta vise covek da trazi.Radi 2d mod a 3d ne.
Neka vrati karticu odmah ako moze.

Ne mora da vrati posto se ovo i meni desavalo sa maticnom plocom koja je zahtevala update biosa.

@Veljko99 - ako se ne razumes preterano, proveri da li imas najnoviji bios/uefi za maticnu plocu.
Ako nisi siguran, ili ne bi da se upustas u updateovanje (zna da bude zeznuto ako se preskoce odredjeni update-ovi), vidi sa nekim da ti pomogne oko toga.
Meni je to resilo problem sa masinom koju sam imao pre ove.
Dok budes bio u novom biosu probaj sve da drzis na defaultu dok ne isprobas stabilnost graficke.
Eventualno na nekim plocama mora da se odabere rucno pci express 3 standard, ukoliko auto ne radi kako valja).

Smeo sam da se kladim da graficka nije bila ispravna, ali eto, ispalo je da je bios na toj low cost ploci (asrock b450) zahtevao update.

ja sam prestao da citam posle onoga brate

Kako se pravilno kaže, povezivanje ploče sa napajanjem, grafike sa napajanjem ? Mi smo uvek koristili izraz "napojio" grafiku , matičnu

Ja ovde ne vidim da li je nova ili polovna? Možda eventualno nije dovoljno jako napajanje pa se zakuca kad nije idle. Ali je verovatnije neispravna.

Ne mora da vrati posto se ovo i meni desavalo sa maticnom plocom koja je zahtevala update biosa.

@Veljko99 - ako se ne razumes preterano, proveri da li imas najnoviji bios/uefi za maticnu plocu.
Ako nisi siguran, ili ne bi da se upustas u updateovanje (zna da bude zeznuto ako se preskoce odredjeni update-ovi), vidi sa nekim da ti pomogne oko toga.
Meni je to resilo problem sa masinom koju sam imao pre ove.
Dok budes bio u novom biosu probaj sve da drzis na defaultu dok ne isprobas stabilnost graficke.
Eventualno na nekim plocama mora da se odabere rucno pci express 3 standard, ukoliko auto ne radi kako valja).

Smeo sam da se kladim da graficka nije bila ispravna, ali eto, ispalo je da je bios na toj low cost ploci (asrock b450) zahtevao update.
Hvala na pomoci. Iskreno ne razumem se bas oko ovih stvari. Poslao sam je nazad na zamenu, sutra mi stize ista takva pa cemo videti da li ce ta raditi, ako se desi isto sta bi onda mogao biti problem? Inace polovna je

Hvala na pomoci. Iskreno ne razumem se bas oko ovih stvari. Poslao sam je nazad na zamenu, sutra mi stize ista takva pa cemo videti da li ce ta raditi, ako se desi isto sta bi onda mogao biti problem? Inace polovna je
Bios, napajanje...losa instalacija windowsa....u suštini svašta.

Ja ovde ne vidim da li je nova ili polovna? Možda eventualno nije dovoljno jako napajanje pa se zakuca kad nije idle. Ali je verovatnije neispravna.
Evo stigla mi je druga, isti model i opet isti problem, nakon sto se upali desktop ne mogu ni u sta uci, kao da da klikcem u prazno

Juce sam nakon ove nove probao staru sapphire nitro rx 580 i radi dobro i sad mi je ona nakacena i sve dobro radi, ne znam bas
Zbog ove tvrdnje sam sve vise siguran da je bios.
RX580 je sada vec starija graficka i u trenutku kada je tvoja ploca proizvedena taj bios je imao odredjenu Agesa instrukciju (koja se updateuje sa biosom) za prepoznavanje i kompitabilnost raznog hardvera, od rama, nvme, procesora pa i do grafickih. Zato verovatno ne zna sta da radi sa novijom 6700xt, jer verovatno nije agesa podrzana.

Vidi sa nekim koga znas da li zna da updateuje bios i da li bi mogao/la da ti to odradi, ili ako ne, u obliznju pc prodavnicu/servis, pa neka ti provere oni. Nije ta usluga 300 dukata.

Poslednja izmena:
Zbog ove tvrdnje sam sve vise siguran da je bios.
RX580 je sada vec starija graficka i u trenutku kada je tvoja ploca proizvedena taj bios je imao odredjenu Agesa instrukciju (koja se updateuje sa biosom) za prepoznavanje i kompitabilnost raznog hardvera, od rama, nvme, procesora pa i do grafickih. Zato verovatno ne zna sta da radi sa novijom 6700xt, jer verovatno nije agesa podrzana.

Vidi sa nekim koga znas da li zna da updateuje bios i da li bi mogao/la da ti to odradi, ili ako ne, u obliznju pc prodavnicu/servis, pa neka ti provere oni. Nije ta usluga 300 dukata.
U pravu si, do biosa je. Apdejtovao sam bios i stavio na default i proradilo je. Hvala svima, problem resen

Nazad
Vrh Dno