Šta je novo?

Problem sa grafickom Gigabyte 9600gt 512DDR3 silent

bangie

Slavan
Učlanjen(a)
07.10.2006
Poena
319
Imam problem sa ovom karticom, tek kupljenom i stavljenom u racunar. U otvorenom kucistu (obicno kinesko, dok ne stigne Thermaltake Armor+ mx), temperatura u idle je oko 60-65 stepeni. Kuler je na dodir vruc, tj moze da se pipne ali ne i da se drzi ruka na njemu.
Instalirao sam Medal Airborne i Titan Quest i sa obe igre imam problem. U TQ, igra radi 5-6 min (ponekad i manje) ali i za to vreme se desava da kao da prolecu neke crne linije ekranom (ne znam drugacije da objasnim), u delicu sekunde. A onda jednostavno blokira, jedino se pokrece pokazivac (ona ruka) ali sa zakasnjenjem od 10 sek, pokrene se malo, pa opet stoji 10 sek, junaka ne mogu pokrenem. I ne mogu ni da izadjem iz igre. Kada izadjem jedva, temp je na oko 80 stepeni. Airborne isto zeza, zamrzava mi na pocetku misije kada treba da izkocim iz aviona. Inace, i ovde se desava da izlecu one tanke crne linije po ekranu. Kada zamrzne jedino pomaze restart. Na kraju sam instalirao i Harry Pottera 3, koji je ok radio.
Inace pokrenuo sam 3dmark 2003, i desava se da mi na prvom testu zamrzne posle 10ak sekundi. Preskocio sam taj prvi i pustio neke druge testove iz 3dmark03 i u jednom trenutku na jednom od njih slika se zamrzla, izmesale su se boje, i pojavilo se nesto kao nvidia_displ driv stopped working, please restart. Nesto u tom fazonu.
Driveri su sa instalacionog diska, od marta 2008, 6.14.11.7474.
Pokusao sam sa instalacijom drivera WHQL 175.19 ali je sa njima bilo jos gore, uopste nisam mogao da ukljucim TQ, drugi put je uspelo ali je izasao BSOD, pa sam vratio ove drivere sa diska.
Da nije poblem do drivera, i ako mislite da jeste, preporucite mi koji da stavim. Napominjem da sam pre ove koristio integrisanu x1250 i da sam njene drivere deinstalirao pre instaliranja drivera 9600gt.
Da li je do pregrevanja, kolika je uopste neka normalna temp silent graficke?
Hvala svima unapred na pomoci.

Probaj za pocetak da stavis neki 8cm fan da duva u karticu pa da vidis sta ce biti.

Tačno tako. To što ti je kućište otvoreno ne znači ništa ako nemaš protok vazduha preko hladnjaka grafičke karte. Probaj pa javi, mada temperature koje dobijaš nisu preterano visoke. Ne vidim u profilu, da li imaš još neku karticu (TV, muzičku) u kompu?

U kucistu je jos samo modem, inace temp hdd-a je 36, procesora 32, graficka je sada konstantno na 65. Inace, kada mi pucaju testovi u 3dmarku03, njena temp je ista ili svega par stepeni visa. Probao sam jos neke drivere i ne daje boljitak. Jedino gde radi normalno to je u vremesnom Harry Potteru 3. Probacu sa ventom ali, najverovatnije da cu ja ovu graficku da reklamiram.

U kucistu je jos samo modem, inace temp hdd-a je 36, procesora 32, graficka je sada konstantno na 65. Inace, kada mi pucaju testovi u 3dmarku03, njena temp je ista ili svega par stepeni visa. Probao sam jos neke drivere i ne daje boljitak. Jedino gde radi normalno to je u vremesnom Harry Potteru 3. Probacu sa ventom ali, najverovatnije da cu ja ovu graficku da reklamiram.

Mozda bi trebao da obratis paznju na napajanje...u potpisu ga ne vidim..
tempeature su standardne za pasivno hladjene grafe - ja, npr, imam temperature (ga-8800gts aktivno hladjenje - kuciste thermaltake bach) 60-75... :D
grije se za medalju :D

ne kazem da je kod tebe problem napajanje..ali treba proveriti..

Napajanje je LC Power 6600GP V2.3 .
Hvala na pomoci momci, danas sam vratio graficku, i mislio da doplatim da uzmem Sapphire 4850 ali je bila rasprodata, pa sam uzeo novac nazad. Tako da cu malo sacekati sa kupovinom.

Slicno kao i kod mene. S tim sto se meni desilo da se pogube boje i blokira komp, a graficka je isto Gigabajtova 9600 gt samo model sa 1GB rama (bez ventilatora). Ima negde na forumu i tema ali da ne trazim sad - uglavnom u medjuvremenu sam zamenio za isti model i radila je normalno neko vreme ali se problem ponovo javio i ubrzo je crkla u potpunosti i sad mi ne radi komp. :S: Tako da je izgleda nesto do tih kartica, ne hladi im se memorija dobro ili sta vec (naravno ukoliko nema problema sa nekom drugom komponentom, tipa napajanjem, kod mene je isto LC Power).

Sad cu je menjati za neku drugu, najverovatnije HD4850, samo moram da vidim koja ja najbolja od ponudjenih. A steta jer 9600 gt daje lepe performanse.

Nego reci mi gde si uzeo 9600 gt? Moze i na PP, da ne pravimo (anti)reklamu. :) Ako je ista prodavnica, onda su verovatno dobili lose primerke.

Mislio da uzmem

Pozdrav! Sad citam i vidim da moj prvi pik kartica nesto nije ok... Hmm...Ovaj 7600GT iz masine tesko ce da nadje dostojnu zamenu po pitanju pouzdanosti... Tisina je ipak najlepsa i za SWAT only, vise nego dovoljna ;)

Ta GIGABYTE kastica je odlicna kod mene ne prelazi 40c dodao sam 8cm fan, zakacen sa 2 pvc selne odlicno resenje za hladjenje.

Prilozi

• cm 590 1.jpg
    cm 590 1.jpg
    235.2 KB · Pregleda: 95
Nazad
Vrh Dno