Šta je novo?

Problem sa grafičkom

• Začetnik teme Začetnik teme zaree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zaree

Slavan
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poena
345
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
kolega s posla mi je dao neku njegovu grafičku karticu

kod njega radi međutim ja kad je ubacim u PCI-e slot i uključim komp nemam sliku na monitoru,komp normalno radi ali slike nema,priključio sam kabal monitora na ovu "novu" grafičku ali nema slike.e sad,kad vratim kabal monitora u onaj stari priključak od integrisane grafičke na kompu radi normalno sve,jel potrebno neko dodatno podešavanje u biosu ili...matična ploča mi je MSI (Micro Star) MS-7367

Ploca sama gasi integrisanu grafiku cim ubodes bilo koju grafiku u slot. E sad problem kod tebe je najverovatnije nekompatibilnost izmedju ati cipseta i geforsice, skoro sam imao tu plocu i normalno je radila sa gf7300 i hd3650 ali sa gf8500 nije htela ni da upali, koja je inace ispravna.

znači nema pomoći što se tiče ove grafičke?

Probaj izvadi bateriju iz maticne resetuj bios pa onda utakni grafiku i vidi sta se desava ako to ne prodje neke vece poduhvate tipa flash biosa na ploci sa tom kratom koja realno ne vredi ni 2000 dinkica nemoj da pokusavas niti da se cimas 😀x

samo izvadim bateriju pa vratim?

oket,probaću 🙂

Uz to drzi dugme za paljenje naravno kabal od struje izvadi iz kompa tako bez baterije drzi malo dugme za paljenje 😀

To ti je umesto jamperom ili srafcigerom da prespojis.

e to nisam uradio 🙁,a jel znak da sam resetovao bios ako mi je sat vratio na 2001 god i neko netačno vreme stavio

Poslednja izmena:
Jeste. Probaj ipak u BIOSu da staviš da ti primarni prikaz slike bude na PCIe grafičkoj, a ne na onboard grafičkoj.

BRate slusaj najprostije , izvadi tu PCI-e karticu ,nakaci monitor na integrusu idi u bios i tamo podesi PCI-e grafiku , iskljuci komp , ubaci PCI-e grafiku nakaci monitor na nju , ukljucices komp i opet neces imati sliku za svaki slucaj opet nakaci monitor na integrusu da vidis dal ona daje sliku ,ako daje onda nisi lepo podesio ako ne daje onda okej ,vrati monitor na PCI-e , ugasi komp sacekaj koji minut i upali ga i onda ce pokrenuti PCI-e kartu i to je to 🙂 ako iz drugog puta nece ugasi ga pa opet , mora da je prepozna nista vise 🙂

probao sam sve varijante,neće pa neće

Nazad
Vrh Dno