Šta je novo?

Problem sa grafičkom RX 580

Minke93

Zapažen
Učlanjen(a)
04.10.2022
Poena
20
Pozdrav, kupio sam bratu rx 580 sapphire pulse 8gb i iz nekog razloga nece da da sliku kad je stavim na moju matičnu (B660M-A D4) i na njegovu (H610M-A D4) dok kod drugara radi sve normalno (ne znam koju matičnu on ima, intelova je sa dd3 memorijom). Stavio sam moju grafičku ASUS 1070 8gb i sve normalno radi i kod mene i kod njega. Da li neko može da mi pomogne? Jedan odgovor koji sam dobio je da je grafička stara za obe matične.

Pozdrav, kupio sam bratu rx 580 sapphire pulse 8gb i iz nekog razloga nece da da sliku kad je stavim na moju matičnu (B660M-A D4) i na njegovu (H610M-A D4) dok kod drugara radi sve normalno (ne znam koju matičnu on ima, intelova je sa dd3 memorijom). Stavio sam moju grafičku ASUS 1070 8gb i sve normalno radi i kod mene i kod njega. Da li neko može da mi pomogne? Jedan odgovor koji sam dobio je da je grafička stara za obe matične.
Stavi tu 1070 grafiku i idi u BIOS. tamo rucno stavi PCI-E na 3.0. restartuj masinu, ugasi i stavi RX 580. trebalo bi da proradi.

Možda je loš bios na grafici?

BIOS na grafici ne podržava UEFI boot, ili uključi CSM u BIOSU matične gde ne bootujue trenutno ili flešuj BIOS na GPU koji podržava UEFI

Vidjao sam takve slucajeve po drugim forumima. Mada, vrlo je moguce da je BIOS malo "doradjen" od strane prethodnog vlasnika ako je karta kupljena polovna.

Možda je loš bios na grafici?
BIOS na grafici ne podržava UEFI boot, ili uključi CSM u BIOSU matične gde ne bootujue trenutno ili flešuj BIOS na GPU koji podržava UEFI
Ovo sam i ja mislio, ali nije ovo neka Radeon pre 10 godina, pa nema razloga RX 580 da nema uefi podršku...
Hvala vam puno ljudi, radi sad sve ok. U pitanju je bio CSM u biosu. Sve najbolje vam želim.

Što znači da je verovatno čačkana kako je rekao Danilo. Ako radi i ako su performanse odgovarajuće, cepaj. Ako ne, kad-tad te ćeka vraćanje legit biosa.
Bice to ok valjda. Znao sam da kupujem polovnu stvar, a i cena je bila super 80e. Bitno da radi, a videcemo sutra performanse. Bilo mi je cudno kako je kod drugara radilo i bez ovog CSM-a ali nema ni veze, bitno da je reseno. Hvala jos jednom svima, spasili ste me.

Imas ovde u bazi BIOS-a citavu listu i izbor. Posto ima vise verzija i revizija u GPUZ pronadjes ovaj "broj" i uporedis koji iz baze se poklapa sa tvojom kartom.
1673949572085.png
Ako ti sada sve radi bez greske nemoj nista flesovati, sto radi ne popravljaj :)

Poslednja izmena:
Flesuj bios, nije teska rabota.

Nazad
Vrh Dno