Šta je novo?

Problem sa grafičkom na Fujitsu siemens amilo xa 2528

mikihog

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Sistem Speccy mi javlja da na laptopu imam grafičku 14MB NVIDIA Standard VGA Graphics Adapter (Fujitsu Siemens Computer)
Ne znam, jeli ovo grafička na matičnoj ploči ili neka ruga kojoj nisu instalirani drajveri? Katasrofalno je loša. Ne mogu da gledam ni 720p filmova a sistem expirience ocenjuje grafiku sa 1.0, i sve u windowsu radi sporo.
Ostale komponente su:
CPU AMD Turion 64 X2 Mobile TL-50
RAM 2.00GB Dual-Channel DDR2 @ 320MHz (5-5-5-15)

Ako je u pitanju grafička na ploči, da li mogu da ubacim neku polovnu, i koju bi jeftinu preporučili a da bude dovoljno jaka za 1080p filmove

Taj laptop bi trebao da ima najverovatnije nVidia 8600M GS grafičku kartu. Ona bi trebalo da bude dovoljna makar za 720p filmove. Naravno, ako je sistem ispravan, ako grafika nije preduvavana, prihvata drajvere i radi normalno sa njima.

Sa obzirom da je dobar deo 8600M karti MXM-II specifikacije, moguće je zameniti grafiku, ali cena nije jeftina (obično je od 40 eura pa naviše). 100% ispravne karte se ne nalaze lako (možeš naći samo polovne na kp-u) i ne dobija se ništa posebno, osim ako postojeća grafika nije u totalnom autu, pa se ide na to da se laptopu makar malo produži život.

Za početak ne bi bilo loše (re)instalirati drajvere. Idi ovde, unesi potrebne podatke, svuci drajvere i instaliraj ih (restartuj komp kad se instalacija završi).

OK. probaću to sa drajverima.
Jel 40 evra za polovne ili nove grafičke?
Preporučite neku za ovaj laptop

Za polovne. Nažalost, nije to tako jednostavno kao sa desktop računarom - ubaciš i sigurno će da radi. Kod laptopova obično mora bios da se se update-uje na poslednju verziju, ali ni to nije garancija da će laptop prepoznati novu grafiku.

Čisto zarad lakše orijentacije, skini ovaj program, instaliraj i pusti ga da izdetektuje šta ima, pa napravi screenshot prozora tog programa. Da znamo šta zapravo ima unutar tog laptopa i kakva je situacija (da li je grafika zaista mxm, kakve su temperature...).

Poslednja izmena:
Uspeo sam sa drajverima.
Imam 256mb NVIDIA gerorfe 8600 GS grafičku:type:

Nazad
Vrh Dno