Šta je novo?

Problem sa Gmail

Dusan87

Slavan
Učlanjen(a)
30.07.2004
Poena
319
Pokusao sam preko Gmail-a da posaljem oko deset megabajta slika,cekao sam petnaestak minuta misleci da ce sve biti u redu i onda se pojavila poruka "Unable to reach Gmail". U cemu je problem,ljudi?

Poslednja izmena:
Zanima me da li je kada se salju slike bitna rezolucija i ako jeste kolika ona treba da bude da bi se email uspesno poslao?

nema rezolucija slike veze sa tim da li ce ti mail biti uspesno poslat ili ne. Veca rezolucija = duze slanje mail-a. Mozda je problem do gmail-a (desi se ponekad).

Bilo je mozda i manje od 10MB.Ko zna,mozda je u pitanju internet,tri dana nije radio,evo sada radi,ali mozda ne moze da aploduje kako treba?

Iste slike sam bezuspesno pokusao da posaljem preko Yahoo Maila gde se pojavila poruka:"Invalid file specified.Please try again."

Pokusaj staviti na rapidshare i tako podeli.

Taman sam pomislio da je sve u redu jer je pisalo your message has been sent,ali izgleda da mi je drugarica dala email koji ne postoji,zato sto sam u tom trenutku dobio poruku koja kaze:

This is an automatically generated Delivery Status Notification
Delivery to the following recipient failed permanently:

Technical details of permanent failure:
PERM_FAILURE😀NS Error😀omain name not found

Da li to znaci da ta adresa ne postoji i da prvo moram da proverim kako glasi tacna pa da ponovo posaljem?

Ovo mi se nikad pre nije desilo,jer sam uvek slao poruke na validne adrese,tako da me je cela situacija malo zbunila.

Poslednja izmena:
Kaze da ceo domen ne postoji. Znaci ako je adresa bila [email protected] ne postoji yahoo.co.za npr. Vidi da nisi nesto omasio.

Poz

Mozda adresa nije pogresna,vec je problem u tome sto server na koji saljem ne moze da primi 8-10 megabajta.Da li je to moguce?

@doggy
Hvala ti,onda cu da pitam drugaricu gde je pogresila.Ja sam otkucao sve sto mi je napisala i proverio par puta,ali ne vredi.

Dusan87 je napisao(la):
Mozda adresa nije pogresna,vec je problem u tome sto server na koji saljem ne moze da primi 8-10 megabajta.Da li je to moguce?

Da je to slucaj dobio bi drugaciju poruku (tipa: Quota exceeded).

Poz

Poslednja izmena:
Ima i neka fora, ne znam tačno da li važi i za google, da postoji određeni vremenski period dozvoljen za trajanje uploada, pa može da se desi da ljudi sa slabijim UL brzinama predugo šalju fajl i ne pošalju ga uspešno.

Pozdrav

Jesu li slike bile zapakovane? Ako nisu zapakuj ih u jednu arhivu ili podeli u dve manje pa probaj onda.

cek bre, zar nije 10 MB max file size za attachmente na gmail-u?!

Da, jeste 10Mb je max. velicina poruke zajedno sa attachment-om.

Moraces ili da ih izdelis u dve arhive ili posalji sliku po sliku...

Ti jesi zapakovao u arhivu nesto manju od 10 MB, medjutim, kada saljes kao attachment onda program zbog enkodinga dodaje jos malo na velicinu pa to ispadne preko 10MB pa ti zato gmail odbija da prosledi. Ja mislim da bi ti zipovana arhiva od 6-7MB iznela mozdra oko 10MB u attachmentu. Smanji arhibvu, podeli... probaj...

ili koristi rapidshare.de ili odeljenjefajlova.com ili imageshack.us ...
proslo je vreme slanja velikih emailova 😀

Nazad
Vrh Dno