fly
Čuven
- Učlanjen(a)
- 15.03.2003
- Poena
- 609
Na poslu imam kombinaciju te ploce (nForce4-4x, 800MHz, 939pin) i Athlon 64 3000+ Winchester. Ne uspevam da dignem HTT vise od 210MHz, iako je odnos HTT/DDR smanjen da ni u kom slucaju memorija ne predje default frekvenciju (parametri memorije labavi), HTT delilac je namesten na 3. Fleshovao sam i bios svezom verzijom ali ladna voda.
Skoro sigurno da ploca tripuje (kada je sve na default sve radi stabilno). Uzgred, posle fleshovanja iz prve sam uspeo radi probe da dignem na 230MHz HTT, system se podigao, stabilno radio, ali pri prvom restartu pa nadalje nije vise stigao do boot-uje sa diska. Sve frekvencije su bile daleko ispod kriticnih, a prosto ne verujem da ovaj procesor ne moze iznad 2GHz i da je prvi pokusaj slucajan. Vracanjem svega na default sve radi stabilno.
Ima li neko iskustva sa ovom plocom?
Skoro sigurno da ploca tripuje (kada je sve na default sve radi stabilno). Uzgred, posle fleshovanja iz prve sam uspeo radi probe da dignem na 230MHz HTT, system se podigao, stabilno radio, ali pri prvom restartu pa nadalje nije vise stigao do boot-uje sa diska. Sve frekvencije su bile daleko ispod kriticnih, a prosto ne verujem da ovaj procesor ne moze iznad 2GHz i da je prvi pokusaj slucajan. Vracanjem svega na default sve radi stabilno.
Ima li neko iskustva sa ovom plocom?