Šta je novo?

problem sa Gigabyte K8NF-9

• Začetnik teme Začetnik teme fly
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

fly

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2003
Poena
609
Na poslu imam kombinaciju te ploce (nForce4-4x, 800MHz, 939pin) i Athlon 64 3000+ Winchester. Ne uspevam da dignem HTT vise od 210MHz, iako je odnos HTT/DDR smanjen da ni u kom slucaju memorija ne predje default frekvenciju (parametri memorije labavi), HTT delilac je namesten na 3. Fleshovao sam i bios svezom verzijom ali ladna voda.

Skoro sigurno da ploca tripuje (kada je sve na default sve radi stabilno). Uzgred, posle fleshovanja iz prve sam uspeo radi probe da dignem na 230MHz HTT, system se podigao, stabilno radio, ali pri prvom restartu pa nadalje nije vise stigao do boot-uje sa diska. Sve frekvencije su bile daleko ispod kriticnih, a prosto ne verujem da ovaj procesor ne moze iznad 2GHz i da je prvi pokusaj slucajan. Vracanjem svega na default sve radi stabilno.

Ima li neko iskustva sa ovom plocom?

Imam istu plocu i isti problem, cak sam se iznenadio da ti je htela prvi put da digne system. Ja imam 3000+Venice. Evo kako sam ja na neki nacin resio problem. U biosu namesti HT 3X, memory na 166 ( ili na novom biosy F8, 2:1,66 ) a HTT ostavi na 200 default. Skini sa www.cpuid.com- clockgen.exe za NF4. Posle je sve lako, program clock-uje bez problema iz windows-a, vrlo je prost za koriscenje i neces imati problema da se snadjes. Tako da overclock iz biosa zaboravis, sve sam probao!

poz.

Probacu i ja uskoro.
Hvala. Osedeo bih od biosa 🙂.

fly je napisao(la):
Na poslu imam kombinaciju te ploce (nForce4-4x, 800MHz, 939pin) i Athlon 64 3000+ Winchester. Ne uspevam da dignem HTT vise od 210MHz, iako je odnos HTT/DDR smanjen da ni u kom slucaju memorija ne predje default frekvenciju (parametri memorije labavi), HTT delilac je namesten na 3. Fleshovao sam i bios svezom verzijom ali ladna voda.

Skoro sigurno da ploca tripuje (kada je sve na default sve radi stabilno). Uzgred, posle fleshovanja iz prve sam uspeo radi probe da dignem na 230MHz HTT, system se podigao, stabilno radio, ali pri prvom restartu pa nadalje nije vise stigao do boot-uje sa diska. Sve frekvencije su bile daleko ispod kriticnih, a prosto ne verujem da ovaj procesor ne moze iznad 2GHz i da je prvi pokusaj slucajan. Vracanjem svega na default sve radi stabilno.

Ocigledno da je GA napravio neke greske. Kupio sam skoro tu plucu i razocaran sam. Kod mene FSB ide do 270 i vise, ali samo kad prodje ono upozorenje koje ispisuje bios. Kad se win podigne sve radi stabilno. Probao sam par testova. Pustio sam Prime i kompresiju dva filma istovremeno i sve je radilo bez greske.
Ali sve to pod uslovom da prodje bios. Nekad pri butovanju ga pustim da se resetuje, nakad jednom nekad 5 puta, i ako ne preteram sa FSB-om win se podigne. Dobijao i sam poruke da SATA kontoler nije mogao da pronadje disk. Resetujem ga bez promene FSB-a i onda nama greske, bezveze.

to su moja iskustva.

fly je napisao(la):

Sta si uradio?
Evo vec 5-6 dana se zezam sa tom plocom. Kod mene kad prodje bios, radi stabilno na 260. Na toliko ga drzim za svaki dan. Nekad prodje iz prve nekad i treceg puta. Ide na 300FSB ali se desava da se resetuje i 5-6, i vise puta. Ali kad prodje oper radi stabilno. Stvarno cudno. Mozda nesto poprave sa novom revizijom bioa-a. Trenutno koristim poslednju zvanicnu verziju.

Procitao sam negde da neke gigabyte ploce s754 nemaju mogucnost zakljucavanja PCI magistrale na 33 (sta god to znacilo) pa zbog toga i ne mogu da se overklokuju. Mozda je to slucaj i sa tom nf4 s939 plocom.

Nazad
Vrh Dno