Šta je novo?

Problem sa Gigabyte GA-Z77-DS3H

Radeon546

Cenjen
Učlanjen(a)
10.01.2011
Poena
154
Pozdrav ljudi, imam problem sa navedenom plocom. Evo vec cu treci put da je nosim na reklamaciju, i sad samo sam dosao da pitam za vase misljenje. Bavim se muzickom produkcijom, i posto sam vec zeleo da predjem u Apple svet, ali mi se nisu davale tolike pare a da ne znam sta on to nudi, i zasto toliko kosta, odlucio sam da sastavim hackintosh. Lutao po netu, naidjem na sajt za hackintoshe, i sastavim konfu od ponudjenih komponenata tamo.

Uzeo sam
Intel i5-3570K
Gigabyte Z77-DS3H
8 GB HyperX Kingston
Western Digital 320gb i 1 TB
LC Power LC 6550 550W

Prvi put, dok sam instalirao, mislim da je uz njakanje (a mozda sam dokacio sata kabal slucajno, ali u to bas bas sumnjam) power dugmecenta otisla maticna ploca. Odnesem ja u Direct Link, oni mi bez pogovora posalju novu. Drugi put, nakon sto sam instalirao OS X, surfovao po netu, otisao u skolu, napominjem da nisam gasio racunar, vratih se kuci, racunar ne radi, dza bu, levo desno, opet maticna, drugi put sam je vec odneo napamet, nisam ni morao da isprobavam napajanje. I evo sad treci put, cale hteo da sedne za komp, kaze da ga je zezao produzni kabal, nije prvo hteo da se upali, i valjda je pomerio malo kabal od napajanja, i proradio je. Dodjoh kuci sutradan, kliknem power dugme, on nece, cackaj kabal od napajanja, pali gasi dugme u prazno, menjaj uticnice po kuci, kablove sve za napajanje sto imam, sve sam izmenjao i nece. Iskreno, samo sam zeleo, ako je vec nesto crklo, da to bude napajanje, posto, ni malo mi se nije svidjalo, ali to sam uzeo najjeftinije sto mi se uklapalo u budzet. Ajde sad da budem realan, velika je mogucnost da bude od samog OS X, tj. od kekstova, iako po nekom mom misljenju, to ne moze da radi kao pravi Mac, nikako, ali sljaka, i mene je super sluzio. Moguce je da problem prave kextovi, ja to nista nisam budzio, radio sam kako su mnogi ljudi radili po netu, i svima radi, ali eto. Druga stvar, moze da ga zeza hard, medjutim, kad je prvi put crkla, a (prvi put mi je crkao u toku instalacije OS X) prijavljivao mi je da sistem ne moze da bude na njemu zbog 4K sektora.
Po nekom mom logickom razmisljanju i ne tako dugom iskustvu, moze da bude par stvari.

1. Napajanje, u sta sam ja, moze se reci najvise siguran da jeste.
2. Hard, u sta cisto sumnjam, ili po meni bas su male, male sanse, ali meni se cesto sto se tice racunara desavaju tako nelogicke stvari, pa sam zato naveo.
3. Kextovi, ili sam OS X, u sta sam 30% siguran.
4. Losa serija ploce.. Verovatno za ovo lupam, ali ko zna...
5. Zesci sam baksuz. 🙂

Sad sta mi je na pameti da cinim:

Menjati plocu za H77-DS3H ili da uzmem neku drugu neku kompatibilnu. Ali opet posto ja sumnjam na napajanje, ako uzmem plocu a napajanje ima neki problem, onda sam u kanalu. 🙂 Ali realno, ploca je crkla pa je crkla, sad da li da je ostavim, ili da uzmem drugu, to je pitanje pravo. 🙂

Sad posto bih uzeo drugo napajanje koje da uzmem? 🙂

Naravno, ulozio bih mozda eventualno do 50-60e, posto racunar planiram da prodam u narednih mesec dana, samo da ovo sredim.

Pozdrav svima, i stvarno bih voleo ako mozete da mi pomognete. 🙂

Nazad
Vrh Dno