Šta je novo?

Problem sa Ghostom...

soda

Čuven
Učlanjen(a)
09.06.2002
Poena
609
E ovako, procitao sam onaj how to na forumu, downloadovao ghost 2002 manual, njega pročitao, i sve mi je jasno i OK.

Evo problema:

Kada pokrenem ghost sa diskete, odaberem da ghostam particiju u image i kada mi ponudi gde da je snimi, izbaci mi ili flopy :) ili snimač. E sad, ja hoću napraviti image na drugom disku, kao backp, ali na izboru mi ne stoji ni jedan disk (na svakom disku po jedna particija, dakle imam C i D), tj. ne vidi ni jednu particiju.

Napominjem da su diskovi u NTFS formatu, pa ali je mozda zbog toga?

Pozdrav.

soda je napisao(la):
...Napominjem da su diskovi u NTFS formatu, pa ali je mozda zbog toga?...
upravo je zbog toga - ghost radi u dos-u i ne moze da snima na ntfs

Nadji novi Ghost 2003, on podrzava pravljenje imagea na NTFS particiju.
:wave;

grunf je napisao(la):
Nadji novi Ghost 2003, on podrzava pravljenje imagea na NTFS particiju.
:wave;
bas tako, ali je malo nezgodan zato sto ide na 2 diska.

najbolja kombinacija je da nadjes neki boot cd i na njega napakujes ghost 2003

Imam jedno pitanje kad smo vec kod Ghost-a jel kad se napravi image file diska jer taj image sadrzi Volume Serial Number diska za koji se pravi image? Tj konkretno imam neki programcic za Sharp registar kasu koji je vezan za serijski broj HDD-a a ne mogu da trazim novi serijski broj za program jer firma koja ga je pravila je propala, pa me interesuje da li u image ostaje taj broj i kada hocu da vratim image na disk jer vraca to ili ne?

Miroslav je napisao(la):
bas tako, ali je malo nezgodan zato sto ide na 2 diska.
najbolja kombinacija je da nadjes neki boot cd i na njega napakujes ghost 2003
Ja imam kompletan System Works 2003 (Utilities + Antivirus + Ghost + ...) na samo 1 CD-u... Sta je kod tebe na 2 CD-a?
Uzgred, za razliku od prethodne verzije Ghosta, nema potrebe za pravljenjem ghost boot disketa, jer se sve odradi pod Windowsom i onda nakon restarta Ghost se sam digne i odradi posao (bez boot diskete ili CD-a)...

Imam jedno pitanje kad smo vec kod Ghost-a jel kad se napravi image file diska jer taj image sadrzi Volume Serial Number diska za koji se pravi image? Tj konkretno imam neki programcic za Sharp registar kasu koji je vezan za serijski broj HDD-a a ne mogu da trazim novi serijski broj za program jer firma koja ga je pravila je propala, pa me interesuje da li u image ostaje taj broj i kada hocu da vratim image na disk jer vraca to ili ne?

Moguce je da ce raditi jer se Serial Numbera imash i na nivou diska koji se ne moze menjati i na nivou particije koji se kreira prilikom formatiranja, bar se meni chini, tako da ako prenese celu particiju sektor po sektor moguce je da prenosi i taj podatak. Probaj pa cesh videti :)) Naravno ne garantujem za bilo shta od ovoga shto sam naveo! :))

pozdrav

Evo umesto ghosta, probao sam TrueImage 6.0... i oduševio sam se!

Ljudi, pa ovo je fenomenalno, sve particije backupa iz windowsa direktno, a kompresija odlična, izgled i jednostavnost na nivou, ma po meni program od 1-10 za 13.

E sad neznam tačno, ali ghost je tražio 3 cd-a da spakuje particiju, a TrueImage je sve odradi u 850 MB.

Zakon.

E sad, skinio sam verziju 6.0, ali to je trial verzija, te se gasi nako 15 dana i nema mogućnosti resaurisanja particije sa bootabilnog medija.

Ako neko ima link ka punoj verziji, ili kako to već ide, STVARNO bih bio zahvalan da mi pošalje to na mali

[email protected]

Pozdrav.

Re: Re: Problem sa Ghostom...

studiovpc je napisao(la):
Kao sto si vec dobio odgovor, ako je u pitanju fabricki serijski broj diska to se ne moze menjati :(
S druge strane svakim formatiranjem particije njoj se po odredjenom algoritmu (datum i vreme formatiranja, velicina particije i jos gomila parametara) dodeljuje novi serijski broj koji se moze menjati i koji koliko je meni poznato Ghost pamti i setuje raspakivanjem particije.
Potrazi moj thread sa linkom za VolumeID 2.01 sa kojim mozes da podesis bilo koji serijski broj particiji, disketi... Ima ga <100KB

soda je napisao(la):
Evo umesto ghosta, probao sam TrueImage 6.0... i oduševio sam se!

Ljudi, pa ovo je fenomenalno, sve particije backupa iz windowsa direktno, a kompresija odlična, izgled i jednostavnost na nivou, ma po meni program od 1-10 za 13.

Pozdrav.

Daj ti nama link za taj TrueImage 6.0, jer nikako, ama nikako ne uspevam da odradim kloniranje sa Ghostom... Jednostavno, krene da cita disk i - stane... I stoji... I kao da se blokira... :confused:

Nazad
Vrh Dno