Šta je novo?

Problem sa Ghost-ovanjem: Partition to partition

• Začetnik teme Začetnik teme jaksa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jaksa

da se mene pita, sve na robiju
Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
Problem se javlja prilikom ghostovanja win2000 particije na drugu particiju, pa pri bootovanju sistema sa ghostovane particije (nadam se da nisam previse zakomplikovao), a posle unosenja username i passworda:

Limited Virtual Memory...Your system has no paging file...

i onda se ponovo pojavi login ekran?

Prilikom ghostovanja disk to disk sve radi savrseno.

Diskovi su 1 od 40 GB, sa koga prebacujem sistemsku particiju na 1 Array od 2 diska u raid 0.

Koristio sam Ghost 2002 i 2003, acronis ne vidi raid 0 pa nisam probao s njim.

Sta raditi?

I meni su se dešavali slični problemi ali sa starijim verzijama ghosta. Probaj npr. da ako postoji swap fajl da ga izbrišeš ručno, a potom ubaciš disk na drugi računar koji ima win2k i iz njega napraviš swap fajl za tu particuju. Mislim da ima lakše rešenje jer sam svojevremeno video FAQ za rešenje takvog problema.

PS: Dešavalo se da ghostujem ponovo i da se problem ne javi.
PSS: Probaj sa sysprepom da rešiš problem.

...

Problem je sa autentifikacijom NTFS security coda i particije koju sad koristis, ukoliko imas boot-abilan windows 98 disk ili boot-abilnu windows 98 disketu boot-uj sa nje pa komanda fdisk /mbr i problem je resen!

...

Da postoji i taj drugi problem koji je bug u Service Pack-u 3 ,,znaci potrebno je pa napravis swap od 1 kb ili 0 pa da u repair modu udjes u konzolu i page file koji si napravio prekopiras na disketu(editujem sa nekog operativnog windows 2000 sistema) kako bi ga opet u konzoli ali ovaj put na tvom systemu prekopirao.
Kad-a budes usao u Windos videces da neces moci da promenis velicinu page file-a(jos jedan bug) te ces morati da dodelis tvom nalogu servisersku grupu tek tad ces moci da promenis velicinu page-a.

U pitanju je bio ovaj put W2K SP4. Ista stvar je i sa WinXP, ili W2K sa SP2 ili SP3.

Ako se uradi repair windowsa posle ghostovanja, onda sistem radi ali totalno pobrljavljeno, tako da sdam konacno uradio ghost disk to disk.
Ipak, ovaj problem me i dalje nervira i ne vidim neko elegantno resenje za njega.

...

Gore sam editovao tekst.

Znaci fdisk nije pomogao a ni ova druga metoda ili te mrzi da se zezas vise sa tim problemom.

Nazad
Vrh Dno