Šta je novo?

Problem sa GF 6600

• Začetnik teme Začetnik teme Shobe
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Shobe

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2005
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-12400 & Be Quiet Shadow Rock 3
Matična ploča
MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI DDR4
RAM
Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz
GPU
Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC
Storage
Kingston KC3000 NVMe 512GB + 2TB, Lexar NM790 2TB, Samsung 870 EVO 2TB, HDD Toshiba 3TB
Zvuk
Logitech Z533, JBL Tune 570 BT
PSU
Be Quiet Straight Power 11 850W Platinum
Kućište
Be Quiet Pure Base 500 FX
Monitor
Lenovo L27q-30
Miš & tastatura
Logitech M650L & Logitech MX Keys
Mobilni telefon
iPhone 17 256GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Danas sam pazario Leadekov GeForce A6600TD128, medjutim, vec pri samoj instalciji sam imao problema.Naime, Windows nije prvo mogao da detektuje "na pravi nacin" karticu, tako da sam manualno instalirao drajvere sa cd-a.
Mada i u uputstvu pise da je ovakav vid intalacije pozeljan...

E sad, ono sto mene muci je sto se u svakoj igri koju sam probao, stvaraju se razne (bele) share?! Mislim da sam o ovome vec negde citao na ovom forumu, ali sad ne mogu da nadjem, pa ako vam nije tesko da date jos jednom objasnjenje i lek za to...

Jos nesto, pored problema sa instalacijom display adaptera, bilo je i problema sa instalaciom PCI busa, kojeg sam potom intalirao sa ploce ponovo..Da li i ovo (PCI bus) treba da se instalira sa cda graficke ili ploce?

Ploca mi je GA-7N400-L nForce2...

Hvala...

U sisoft sandri 2004 mi za display adpater pise:
VGA compatible - No
Fast Writes Enabled - No

Cini mi se da ovo nije uredu?

Proveri podesavanja u BIOS-u, da nisi slucajno overklokujuci podigao takt AGP-a.
Kakvo napajanje imas? Moze i zbog napajanja da bude problema (ako je u pitanju neki "kinez" od 300-tinak W).

nisam nista klokovao, a napajanje mi je, bas ko za inat, Mercury od 300W 🙁

Shobe je napisao(la):
nisam nista klokovao, a napajanje mi je, bas ko za inat, Mercury od 300W 🙁
Probaj sa nekim boljim ili za pocetak izvadi iz racunara sve sto nije neophodno za pokretanje 3DMarka, dakle sve dodatne kartice i CD/DVD uredjaje, FDD, kako bi smanjio potrosnju.

Shobe je napisao(la):
Danas sam pazario Leadekov GeForce A6600TD128, medjutim, vec pri samoj instalciji sam imao problema.Naime, Windows nije prvo mogao da detektuje "na pravi nacin" karticu, tako da sam manualno instalirao drajvere sa cd-a.
Mada i u uputstvu pise da je ovakav vid intalacije pozeljan...

E sad, ono sto mene muci je sto se u svakoj igri koju sam probao, stvaraju se razne (bele) share?! Mislim da sam o ovome vec negde citao na ovom forumu, ali sad ne mogu da nadjem, pa ako vam nije tesko da date jos jednom objasnjenje i lek za to...

Jos nesto, pored problema sa instalacijom display adaptera, bilo je i problema sa instalaciom PCI busa, kojeg sam potom intalirao sa ploce ponovo..Da li i ovo (PCI bus) treba da se instalira sa cda graficke ili ploce?

Ploca mi je GA-7N400-L nForce2...

Hvala...

Uradi sledece:
1)Skini i instaliraj driver cleaner pro(googaj za njega,ima ga na netu na vise mesta)
2)Procitaj reame.txt i sledi uputstva
3)Proveri sa riva tunerom nakon ovoga da li je agp detektovan(ovo mozes i iz display properties-a,na advanced tabu pa na GeForce 6600)
Nadam se da ces uspeti iz prve posle ovoga,mada (ne daj Boze) moze biti i niz drugih mogucnosti za problem koji te muci.

Poz

E, hvala na savetima, ja sam vec zaboravio na ovaj post, pa cisto da kazem da sam sredio problem reinstalirajuci ceo sistem, i sada je sve ok.Nesto su se izgleda drajveri bili pogubili.Mada mi i dalje pise u SiSoft Sandri 2004: VGA compatible - No 🙁
Sta to znaci, jel' to ok?
Pozdrav

jesi probao da instaliras AGP GART drivere? imas ga na 5.10 !!

Nazad
Vrh Dno