Šta je novo?

Problem sa geometrijom

Ivan Nesic

Čuven
Učlanjen(a)
29.01.2004
Poena
609
Kupio sam monitor SANSUNG 757NF i imam problem sa geometrijom , da li se ovaj problem moze nekako srediti ???

Problem je vidljiv na slici , u gornjem levom uglu je slika je povucena na dole za 5mm .
Zanima me da li se ovo moze nekako drediti ili da reklamiram monitor ?
Monitor je sklapan u KINI .

da

To ne mozes ispraviti nikakvim podesavanjem geometrije, dakle reklamacija ctp;

Monitor ide na reklamaciju , ukupno gledano slika je zakosena ka levoj strani sve izgleda nekako koso .

Dosta su se bunili u firmi , ali ce mi sutra dati drugi monitor da testiram .

Zato uvek pre kupovine gledajte sliku na monitoru koji hocete da kupite😉
To je u proseku najskuplja i samim tim najvaznija komponenta svakog racunara.

Ivan Nesic je napisao(la):
Dosta su se bunili u firmi , ali ce mi sutra dati drugi monitor da testiram .

Da se ne bi previse maltretirao ako mozes probaj ti to na licu mesta.

meni recimo u Mnoitoru nisu dali da pogledam sliku. Rekli mi da nece da ga raspakuju....

Slayer je napisao(la):
meni recimo u Mnoitoru nisu dali da pogledam sliku. Rekli mi da nece da ga raspakuju....
To je standardna procedura u nasim firmama.
Takodje, problemi sa geometrijom su cesti kod samsung NF modela koji dolaze na nase trziste (citaj: "manje zahtevno trziste" - kako nas karakterisu) koji nisu prosli kontrolu kvaliteta. Tako da ti preporucujem da obavezno probas pre nego sto ga uzmes.

UF, ja bih poludeo,,,
nazalosta kod nas je tako = "manje zahtevno trziste".
ali i vazi ono: - koliko para toliko i muzike....
Probaj nabaviti Samsung 957P 19" ali uz malo doplate dobijes dobar monitor. Ja sam mog platio jos davne 99" 2150 DM i siba danas bez i jednog milimetra krive geometrije i savrseno ostre slike ali to je onda kostalo......

Slayer je napisao(la):

Apropo garancije.

Ja još nisam čuo da se neko lijepo proveo sa kupovinom u monitoru. Od njih ni miša najeftinijeg ne bih kupio.

Ja sam baš imao problema '96-te sa reklamacijama na neke dijelove.

Jednom se z***** i odem da kupim tastaturu neku jeftinu, trebala mi hitno. Nazovem i kažu da će je donjeti za pola sata. Odem ja tamo za sat vremena naravno nema tastature. Kažu mi da sačekam još malo. Siđem dole, reko da se nađem sa nekim ljudima pa ću uzeti tast. i na posao. Dođem za sat vremena, naravno tastature nema. :cuss: :cuss: :cuss:

A čuo sam i da su imali problema sa inspekcijom. Nije bilo šanse da mi uzme 10€.

mojo_jojo je napisao(la):
...
Ja još nisam čuo da se neko lijepo proveo sa kupovinom u monitoru. Od njih ni miša najeftinijeg ne bih kupio.
Nazovem i kažu da će je donjeti za pola sata. Odem ja tamo za sat vremena naravno nema tastature. Kažu mi da sačekam još malo. Siđem dole, reko da se nađem sa nekim ljudima pa ću uzeti tast. i na posao. Dođem za sat vremena, naravno tastature nema.

Uobicajena praksa za robu koju nemaju na licu mesta. Ceka se dovoz iz njihovog tajnog magacina. I ja sam se jednom nacekao, naravno nije bilo sanse da odem sam po robu u njihovo tajno skroviste. Nedaju adresu.

Nazad
Vrh Dno