Šta je novo?

Problem sa genius 5.1 5005 zvucnicima

ale

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poena
335
Pre nekoliko dana pojavio mi se jedan problem.
Kada slusam muziku,zvuk odjednom pocne da pucketa.Poslednjih godinu dana,zvuk pojacavam direktno na njima,posto sam daljinski slucajno polupao.
Desavalo mi se ponekad kada okrecem ovaj veliki krug,kada hocu da pojacam zvuk,da se cuje malo pucketanje,ali to je bilo samo dok pojacavam zvuk.Kada slusam muziku nista se nije culo.
Inace zvucnike imam od 2007.

Muziku slusam preko aimpa i na youtube.Deinstalirao sam drajvere,proveravao kablove,medjutim problem je ostao.

Poslednja izmena:
Otisao ti je potenciometar za pojacavanje iliti taj veliki krug. :) Ja imam prvi model tih zvucnika(sw 5000 od 2004), i imam isti problem sa sustanjem prilikom pojacavanja ali ne u toj meri kao kod tebe. Ako imas nekog ko vesto barata lemilicom neka ti skine potenciometar, pa pravac radio klub. Ja sam nacuo da moze da se ocisti/podmaze sa wd-om, sad ne znam koliko je to istina. :)Poz!

Poslednja izmena:
Bas si me obradovao :D Ne razumem, a sta cu u radio klub?

Pa da tamo kupis novu "potenciju" i zamenis trenutnu, koja pravi problem. :D

Poslednja izmena:
Ahaa,pa nisam znao :D Jel znas mozda koliko kosta?

Isti problem sam i ja imao i resen zamenom potenciometra .

Procitao sam temu,i preporucuju kontakt 40 sprej.
Malo sam guglao,i kazu da je on kratkog daha,odnosno kada ispari,ostane masni deo i na njega se svasta nahvata.Jedni kazu da treba probati i kompresorom produvati,mozda i pomogne.

Par puta sam koristio kontakt 60 sprej. Ima par zvucnika, koji su prosli "tretman" pre 2 godine i do dan danas vise nisu pravili nikakvih problema. Ako imas kod nekoga sprej, nista te ne kosta da probas.

A ko kaze da ne moze WD 40? Probaj ti da ga ispricas sa WD 40, i ako ne budes mogao da ga opravis sa njim tesko da ces moci i sa nekim drugim i najverovatnije ces morati da menjas potenciometar. Nemoj da slusas ljude koji hoce da ti uvale sprej od 10e samo da bi "popravio" jedan potenciometar.

Ne znam sta se desava,ali ceo dan uopste zvuk nije pucketao,cak ni kada pojacavam.

Nemoj da ga prskaš sa WD40. Očistiće ga trenutno, ali ubrzo će se vratiti problem. Naprskaj ga kontakt sprejem. On nije skup, a dugo traje.

Ja stvarno ne znam o cemu vi pricate. Imam iste zvucnike i sheban potenciometar. Problemi su poceli pre 1 godinu i sve gore i gore, do potpunog gubljenja desnog kanala. Sada je zaglavljen papir da drzi "napet" potenciometar i onda ima kontakt. Bukvalno je sada nepomerljiv. Razlog ovog propadanja je bilo stajanje zvucnika da nisu ukljuceni 12 mesci. E onda se tu lepo "naoksidovalo" kao zna cega. Probao sam da okrecem levo desno 100x sigurno, ma nista. O prskanju spreja nema ni govora. To je sve tako dobro zatvoreno da se NISTA ne vidi niti ima bilo gde procepa ili rupice da se prsne. Da ste skinuli masku i isti pogledali videli bi i sami. Drugi problem je prakticno NEMOGUCNOST zamene drugim motornim potenciometrom. Proizvodjac originalnog je Soundwell, Kinesko djubre i nema ga nigde za pronaci, a nista slicno ne odgovara. Ima klasicnih ali nemaju motor. U svakom slucaju samo jedan savet...kontejner. Zasto? Pa dobar ili pristojan potenciometar + maistor su 20eur. Potpuno ispravni ovakvi polovni zvucnici su 60eur. Ispada da se popravka ne isplati jer ostajete polu funkcionalnim potenciometrom i takvi bi zvucnici vredeli maximum 40eur. Dakle ostaje samo kontejner. Moji rade od 2003-2004 tako nesto, pa za 10 godina odradili su svoje. Secam se da sam ih platio tada ispod svake cena, 100eur i mislim da su posteno odradili svoje.

Poslednja izmena:
Uzmi samo ugasi zvucnike i okreci brzo taj krug od kraja do kraja jedno dresetak puta minimum.

Ja stvarno ne znam o cemu vi pricate. Imam iste zvucnike i sheban potenciometar. Problemi su poceli pre 1 godinu i sve gore i gore, do potpunog gubljenja desnog kanala. Sada je zaglavljen papir da drzi "napet" potenciometar i onda ima kontakt. Bukvalno je sada nepomerljiv. Razlog ovog propadanja je bilo stajanje zvucnika da nisu ukljuceni 12 mesci. E onda se tu lepo "naoksidovalo" kao zna cega. Probao sam da okrecem levo desno 100x sigurno, ma nista. O prskanju spreja nema ni govora. To je sve tako dobro zatvoreno da se NISTA ne vidi niti ima bilo gde procepa ili rupice da se prsne. Da ste skinuli masku i isti pogledali videli bi i sami. Drugi problem je prakticno NEMOGUCNOST zamene drugim motornim potenciometrom. Proizvodjac originalnog je Soundwell, Kinesko djubre i nema ga nigde za pronaci, a nista slicno ne odgovara. Ima klasicnih ali nemaju motor. U svakom slucaju samo jedan savet...kontejner. Zasto? Pa dobar ili pristojan potenciometar + maistor su 20eur. Potpuno ispravni ovakvi polovni zvucnici su 60eur. Ispada da se popravka ne isplati jer ostajete polu funkcionalnim potenciometrom i takvi bi zvucnici vredeli maximum 40eur. Dakle ostaje samo kontejner. Moji rade od 2003-2004 tako nesto, pa za 10 godina odradili su svoje. Secam se da sam ih platio tada ispod svake cena, 100eur i mislim da su posteno odradili svoje.

Potenciometar mozda nema rupice kroz koje bi se mogla provuci tecnost iz spreja ali sam 99% siguran da nije liven tj. zaklopljen kao npr. kineski ispravljaci napona (do sada nisam video potenciometar koji nije mogao da se rasturi) i da ima zabice tj. da se uz malo strpljenja i par malih srafcigera moze otvoriti i naprskati. Bolje da proba to da uradi nego da se razbacuje, kao sto mu ti predlazes...

Ne znam sta bih rekao za ove zvucnike osim da su tesko smece. Tri drugara su imala ovaj sistem i svima je crkao vufer i svi su popravljani dok su bili u garantnom roku. Ali vuferi su crkli i posle popravki. Dakle ostali zvucnici u sistemu rade a vufer ni da bekne. Svi su digli ruke od popravke posto u ovoj selendri nema servisa koji bi popravio, a slanje negde na stranu se ne isplati. A svi su zezali sa potenciometrom. Ne znam za druge ali moje iskustvo sa genius proizvodima je lose i izbegavam ih u sirkom luku.

Prijatelju,ovo mi je prvi problem od 2007.

@GoranM-u potpunosti se slazem za sve sto si rekao, sve je na njima lose odradjeno ukljucujuci i one prekidace sa source (moj je model 3600HT)... njih kao da su izvadili iz radija iz 60-tih godina izalemili na stampanu plocu...

Isti problem sam imao sa mojim zvucnicima. Otvarao sam taj potenciometar, cistio, stavljao sve i svasta... pa sam pravio od malih (6 komada) jedan taj veliki i ni to nije pomoglo verovatno je eletronika negde riknula.Non stop je neki kanal zezao..., ali je vufer radio bez problema, tj radi i dan danas.

Na kraju sam kupio risiver iz potpisa i prikaocio sve zvucnike i vufer preko preko izlaza na tom risiveru... To sve sad lepo radi, a imam i radio :).

Ljudi,evo me javljam se posle 2 meseca.Imao sam nekih obaveza,tako da nista nisam cackao oko zvucnika.Resio sam danas da ih otvorim,i napraskam potenciometar grafitnim sprejom,ali pre svega zelim da mi potvrdite da je potenciometar u pitanju.Evo 3 pesme,nadam se da se cuje dobro kakav je zvuk.Jer mozda neko prepozna da je nesto drugo,a ja otvorio vufer(koji mi se iskreno ne otvara).
http://www.youtube.com/watch?v=XhLQCwfO8bc&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=dkgs7dqyPFo&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=dNWeFZR8cWA&feature=youtu.be

Zaboravio sam da pitam,da li je normalno da i komp malo uspori u trenutku kada zvuk pocne da onako `reze`?Da li potenciometar moze da utice na rad kompa?

Ne mogu da verujem,ponovo se isto desava...evo od jutros zvuk je odlican,nema pucketanja.
Znaci 6-7 dana nema sanse da se slusa muzika,gledaju filmovi,i onda jedan dan rade bez problema.Nisam vise pametan,sta moze biti u pitanju...

Kao sto sam i mislio,ipak je nesto drugo bilo problem :D Iskljucio sam anti-malwebytes,i pucketanje je nestalo,hrom vise ne kuca,nema problema u radu.
Cim ga ukljucim problemi se vracaju.
Zasto se to desava nemam pojma :)

Nazad
Vrh Dno