Šta je novo?

Problem sa GeForce NX7100GS

Dusan2510

Čuven
Učlanjen(a)
27.07.2004
Poena
609
Pozdrav,
Imao sam graficku PCI-e ATi x300se (sa turbo cash-om) i imala je 256Mb i NFS Carbon je radio na 1280x1024 sa HIGH detaljima ali je sporo bilo pa kad stavim na 1024x768 sve radi kao sat. E sad problem je taj sto sam promenio i uzeo nVidia GeForce NX7100GS takodje sa turbo cashom i istom memorijom (vazi za jacu graficku od gore pomenute i tehnicki i novcano) ali igrice rade slabije!!! Igricu mogu da pokrenem tek na medium detalje na 1024x768 i tada radi manje-vise podnosljivo (tek po nekad secne). Sistem radi sporije nego li sa ATi-jem, kad hocu da uradim "refresh" na desktopu treba mu vremena da komp "dodje k' sebi" i da poslusa komandu. Kad hocu da promenim pozadinu ili postavim drugi screensaver treba mu dosta vremena da sve to otvori i postavi. Cak sam i sistem reinstalirao po ubacivanju nove graficke (znaci da nema ne trpeljivosti izmedju drajvera nVidia vs ATi), ne koristim ni internet sa tog racunara (znaci da nije ni virus). Za nVidiu sam cak instalirao i najnovije detonatore ForceWare 93.71 a ATi je radio sa njegovim drajverima sa CD-a. Pitanje je: da li je ova 7100GS slabija kartica ili nesto nije u redu sa njom hardware-ski. Sta mi je raditi? P.S. Maticna je Gigabyte 945PL sa intel chipsetom, CPU Intel cell 2.8GHz, 512Mb DDR2 PQI.
Unapred hvala!

7100GS poseduje NV44 chip koji koristi i 6200LE, razlika je izmedju te dve kartice je u tome sto je takt memorije kod 7100GS minimalno povecan...

btw iskreno ne verujem da je Carbon dobro radio cak i u 1024, a kamoli u 1280, ali ako si ti bio zadovoljan.....svaka cast...sta da kazem....

Ipak ne bi trebao da imas problema sa refreshom...

Probaj da stavis difolt drajvere koje si dobio uz karticu, mozda pomogne...

E da, i Detonator Forceware driveri ne postoje postoje ili Detonator ili FW.....
poz

Poslednja izmena:
Windows Media Player

Jedno pitanjce jel slucajno imas instaliran Windows Media Player 11. Hocu reci meni se to desava sa instalacijom WMP 11.

Nemam instaliran WMP11 (drzim se stare 10-ke) a sa starim drajverima sa cd-a je jos gore! Nego da li je bio dobar izbor preci sa x300se na nx7100gs? (znam da nije bas dobro pitanje jer su obe kartice low budget)

nista od toga se ne moze nazvati srecnim resenjem...
sta je bolje?
tesko da ti neko sa sigurnoscu moze reci....

Ma daj, ne znam sta je vece od ta dva zla. Ni te dve zajedno ne daju pristujnu grafiku na tvoju zalost. Ne znam sta i kako igras ali Carbon ne moze ni na 800x600 da radi kako treba na tim grafikama a ne 1280 na HI. Ja iskreno zalim sto ti stvarno verujes u to i sto nemas mogucnosti da vidis kako izgleda kad to stvarno radi jer tako nebi pricao. Nemoj da se ljutis ne mislim nista lose niti si kriv za nesto, mislim da mi je zao sto nemas uslova za bolje. Obe grafike su krs i neces se na njima naigrati bez pristojnog upgrade-a grafike. Mozda i ima neke razlike, mozda i ova nova brze radi u necemu ali Carbon vise voli Ati. Mozda je to uzrok tvojih problema i odgovor koji trazis.

Da rezimiramo:
Najpametnije sto mozes uciniti je:
Vrati lepo stari x300se, sacekaj da ti uleti kes i kupi bilo sta sto ima 128bit, veruj mi(nam) razlika ce biti evidentna....

btw Sajber taj 7100GS=6200LE=Sacuvaj Boze.....

Poslednja izmena:
Hvala, to mi je bilo potrebno da neko presudi umesto mene i da mi kaze konkretno sta da radim. Da vracam staru karticu ili ne. Posle ovog posta pokusacu da odem do radnje gde sam izvrsio kupovinu i da vratim ono starije zlo. Veruj mi nisam neki gamer ali voznje obozavam 🙂

Nema na cemu.....
To je najbolji izbor koji trenutno mozes da napravis....

A razlog zasto mu je bolje radio x300se od 7100Gs je verovatno taj sto x300se nema 3.0 shadere, pa samim tim je bio u prednosti jer su 7100GS mnogo gusili 3.0 shaderi koje je je on upalio u Carbonu.

A da, i da dodam i ja 🙂
Inace i jedna i druga su tezak krs od kartica, prakticno dno dna graficke industrije, i verovatno si primetio da nista od njih nema jeftinije da se kupi za PCI-e slot. Te kartice nisu ni pravljene za igranje igara, vec samo za prikaz slike na monitou u desktopu. Ako hoces da igras bilo kakve igre, izdvoj 100 evrica za Gainward 7300GT GLH 256mb DDR3. To ti je neki minumin za pristojno igranje novijih igara.

Poslednja izmena:
Stim sto Carbon favorizuje ati. Nema veze da li je x1900 ili x300!

Vidim da su se pojavile x700 DDR2 256MB kartice u Altiju iz Chachka, pa ukoliko mozesh izdvoj josh 3-4 (stvarno toliko) eura i pazari ovaj model. Necesh se prevariti.

Nazad
Vrh Dno