Šta je novo?

Problem sa GeForce 6800LE

NeverminD

Slavan
Učlanjen(a)
06.06.2005
Poena
301
Problem je vezan za igre.Naime,bukvalno svaka novija igra izaziva gasenje monitora,a time i potpuni prekid rada racunara.Naravno posle toga sledi gasenje kompa.
Update-ovo sam drivere,ali ni to nije pomoglo.Temperatura graficke je oko 55 - 60 C.Koristim AMD Ahlon64 2800+,Asus K8N i 512 DDR.Sad ne znam da li je do graficke ili monitora,ili mozda necega treceg?PLZ help

Ko je proizvodjac kartice i jesi li je modovao ili ocovao?

Desni klik na desktop, analog display, refresh rate overrides, i namesti refresh rate za rezolucije koje koristis da budu iste kao sto trenutno koristis.

Jel mislis monitor se sam prebacuje u standby usred igranja? Meni se to desavalo sa Asus 9560 FX5600 i Samsung 19 i bilo je do kartice. Takodje sam bio primetio da se to UGLAVNOM desavalo sa directx 9 igrama, Splinter Cell, Halo(radio je jednom mnogo duze kad sam probao da ga startujem kao dx 8.1), Call of Duty, 3DMark2003 kao i sa igrama koje menjaju rezoluciju npr. meni 640x480 a igra u nekoj drugoj. Primetio sam da se to desava u nekim specificnim situacijama, npr kad u SC ukljucujes night vision googles, ili ako u halou pogledas u nebo ako je jako bljestavo, vatra u CoD i slicno.
Radile su PES3, Fifa2004, 3DMark2001, ali ako bih klokovao karticu i za 10MHz, odmah su i one izazivale standby. Nikakvi driveri ni podesavanja ovo nisu mogli da rese.
Drugo moglo bi da bude i do memorije jer kada sam juce igrao demo Splinter Cella 2 sve radi savrseno a onda kad sam se nesto izivljavao sa memorijom, i podesio extra ostra setovanja desila mi se ta stvar i morao sam ne samo da vratim vrednosti na ranije, vec i da ponovo instaliram igru.
+ Jedan diler mi je rekao da su 6800le u velikom broju neispravne.

mislim da ti je neispravna kartica, pokusaj sa reinstalacijom sistema sa minimum drajver i programa bez occ-a cpu-a ili kartice!!

meni sve radi kako trebe iako imamo gotovo identicne konfig...
dali mas 2x256mb ili jedan modul 512mb?

Kartica je potpuno nova,znaci jos mi je pod garancijom,pa ako bude trebalo reklamiracu je.Proizvodjac je MSI.Karticu nisam modovao ni o/c.Koristim jedan modul od 512mb.
Ne znam,pokusacu ovo sto Voodoo NBGD kaze.

Imao sa isti problem sa msi nx6800le. Karta je bila neispravna. Pogledaj ranije postove, iz novembra, opisn je detaljno problem.

Uglavnom nije do refresh rate.OK,pogledacu ranije postove

Stvarno nema razloga da se maltretiras. Reklamiraj karticu, a moj predlog je da probas da je zamenis za neku drugu.
Ja sam imao dilemu kad sam kupovao,da li da uzmem 6600gt ili 6800LE pa cak i cistu 6800 i zakljucio sam da kao sledeci korak posle 6600GT treba uzeti u obzir samo 6800GT. Ove ostale ne vrede para.

Placebo je napisao(la):
Stvarno nema razloga da se maltretiras. Reklamiraj karticu, a moj predlog je da probas da je zamenis za neku drugu.
Ja sam imao dilemu kad sam kupovao,da li da uzmem 6600gt ili 6800LE pa cak i cistu 6800 i zakljucio sam da kao sledeci korak posle 6600GT treba uzeti u obzir samo 6800GT. Ove ostale ne vrede para.

E vidis ja sam 6800nu otkljucao(16x1,6),i overc.na 440/970 i ovakva sije GT bez problema.

starac je napisao(la):
E vidis ja sam 6800nu otkljucao(16x1,6),i overc.na 440/970 i ovakva sije GT bez problema.
Nemoj da se "zanosis" i previdjas cinjenicu da i 6800GT moze da se OC
:eyebrows:

GoranM je napisao(la):
Nemoj da se "zanosis" i previdjas cinjenicu da i 6800GT moze da se OC
:eyebrows:

Pricas mi pricu koju vec znam.
I daleko od toga da se zanosim.

Nazad
Vrh Dno