Šta je novo?

problem sa GeForce 4 MX460

• Začetnik teme Začetnik teme velija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

velija

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
610
Nedavno sam pazario geforce 4 mx460 +tv out.....a do tad sam imao rivu tnt 16 mb....i nisam imao problema sa gledanjem divx-ova i sa igricama a sad sa ovom novom karticom imam .... pojedini filmovi mi seckaju a neke igre je vrlo tesko igrati....da li su u pitanju losi drajveri ili sama kartica ili mozda treba nesto da se setuje ili nesto drugo ......
molim za pomoc....!!!!!

inace moj pc je na 450 mhz celeron + 128 MB ram....chaintec maticna itd....

je si kupio novu karticu ili je pitanju polovna? ako je polovna, mozda je neispravna...

Nedavno sam pazario geforce 4 mx460 +tv out.....a do tad sam imao rivu tnt 16 mb....i nisam imao problema sa gledanjem divx-ova i sa igricama a sad sa ovom novom karticom imam .... pojedini filmovi mi seckaju a neke igre je vrlo tesko igrati....da li su u pitanju losi drajveri ili sama kartica ili mozda treba nesto da se setuje ili nesto drugo ......
molim za pomoc....!!!!!

Znaci ljudi, kada menjate graficke kartice, bilo bi APSOLUTNO pozeljno da formatirate disk i nanovo instalirate sistem. Tako bi se verovatno broj tema na forumu prepolovio.
A posle toga obavezno neke detonator drajvere (neka verzija 4x.xx bi tebi mozda najbolje legla, mada mozes i drajvere sa cd-a koje si dobio uz mx, na 450MHz ti noviji drajveri nista ne znace jer tebi graficka nije usko grlo, vec procesor). Ukljucis agp 2x u BIOS-u ( verovatno ti ploca ne podrzava vise, al to i nije mnogo vazno), instaliras chipset/agp drajvere za tvoju plocu (ako je ploca sa VIA chipsetom i sl.- [za intelove chipsetove BX, LX tako nesto ja mislim ne postoji, bar nije postojalo dok sam ja to imao]. zatim kodeci itd.. pomolis se lepo bogu i probas. Ako ne valja - palicu u ruke, i idesh da trazis da ti lik koji ti je to prodao vrati pare! Mada pre ovog poslednjeg koraka ne bi bilo lose da odneses karticu kod nekoga ko ima noviju masinu da proveris jel radi kod njega.
Inace samo da napomenem da bi bolje bilo da si kupio neki gf2mx ili gf256 (gf1), ustedeo bi sebi 10,15 evra - a bile bi ti iste performanse!

@ anonimous kg
A sta, to samo polovne kartice mogu da budu neispravne???!!!???

2112 je napisao(la):
@ anonimous kg
A sta, to samo polovne kartice mogu da budu neispravne???!!!???

U pravu si. Nece valjda samo starije/polvne da budu neispravne. Imas primer za nove neispravne: 6800LE, 9800SE 😀

Moj savet je da uzmes graficku, pa da je turish kod druga u masinu i vidis kakvi su rezultati, i kako se ponasa u igricama... Ako isto to radi, znaci ona je neispravna, i da je odmah vratis onom ko ti je prodao, ili eventualno da je prodas dalje 😛

Moj savet je da uzmes graficku, pa da je turish kod druga u masinu i vidis kakvi su rezultati, i kako se ponasa u igricama... Ako isto to radi, znaci ona je neispravna, i da je odmah vratis onom ko ti je prodao, ili eventualno da je prodas dalje

Pa to je bio i moj poslednji savet, ako nisi video!
i bas lepo sto savetujes da proda dalje neispravnu karticu! da znam da ne kupujem nista od tebe

Poslednja izmena:
@ 2112:
sta ako je neko hteo da se resi polovne (a usput i delimicno ispravne) kartice pa je utrapio njemu (vidis da dorry savetuje dalju preprodaju)
i da, slazem se da su i nove kartice koje se kod nas pojavljuju sve goreg kvaliteta

@ 2112:
sta ako je neko hteo da se resi polovne (a usput i delimicno ispravne) kartice pa je utrapio njemu (vidis da dorry savetuje dalju preprodaju)
i da, slazem se da su i nove kartice koje se kod nas pojavljuju sve goreg kvaliteta

Ma ne kazem ja nista, ima svakakvih ljudi. Ali zato kad kupujes nesto polovno ne treba da budes veverica, nego lepo prepises podatke iz licne karte (ako nisi kupio kod njega u stanu), i ako je neispravno, a on nece da vrati pare, lepo odes tamo sa ortacima isprebijas pedera i onda mu uzmes i pare koje si mu dao i jos nesto za troskove. Naravno, ukoliko je kartica ispravna, a ne radi samo na odredjenom kompu ne mozes da ocekujes da ti neko vrati pare - ipak to nije prodavnica, mada ako si ultra bezobrazan i to moze!
Inace ja sam tamo samo hteo da kazem da su i nove kartice cesto neispravne, i to ne samo kod nas! nista drugo!
poz!

Siguran sam da kod bezobraznih to moze da pali, ako imas bar 2 grama mozga, onda mozes racionalno da postupis, ako su te vec *****ali 😉

To za preporuku za turenje graficke kod druga, je najracionalnija preporuka koju bih mogao da dam posle, naravno probe drajvera i reinstall win-a na kraju... Sto vise istih preporuka, bolje resenje problema :smoke:

Sto se tice kupovine od mene, ne brini se, ja ne prodajem nista neispravno, jer sam vec prodao 😀

Siguran sam da kod bezobraznih to moze da pali, ako imas bar 2 grama mozga, onda mozes racionalno da postupis, ako su te vec *****ali

ovo nisam bas razumeo!
1) Da li mislis da je racionalno da ako su te vec zaj*bali, i ti nekoga zaj*bes? (mozda je efikasno, ali sto bi i ti bio shljam, kad ne moras)
2) mislis da je neracionalno prebiti nekog shljama jer te je ******o i na taj nacin uzeti SVOJE pare (ovo je mozda i tacno, ali jeb*s razum, 'ocu svoje pare)
3) ili mozda mislis da je racionalno isprobati graficku pre nego sto pocnes nekome da pretis (da bi ovo zakljucio ne moras da budes inteligentniji od orangutana)

mislim, vidim ja sta si ti napisao u nastavku, ali sta ako je stvarno neispravna kartica, a tip nece da vrati kesh!

1) DA, ako nece da ti uzme graficku a dao ti je garanciju ili...
2) ...Ako je pre toga rekao da ne daje garanciju na nju, mozes da sviras PAJI, a ako je rekao da daje odes lepo pa mu vratis graficku. Ako nece da ti je uzme, onda ga isprebijes 😉
3) Pa naravno da treba da probas kod nekog drugog, tek posle kada si probao reinstall win i reinstall detonator...

Pogledaj odgovor pod 2 🙂

I pogledaj i ovo 😀 :
http://www.pbs.org/wnet/nature/orphantoking/intelligence.html

2) ...Ako je pre toga rekao da ne daje garanciju na nju, mozes da sviras PAJI, a ako je rekao da daje odes lepo pa mu vratis graficku. Ako nece da ti je uzme, onda ga isprebijes
Ocigledno se mi nismo razumeli! Ja pricam o vremenskom periodu od dan, dva, tj. odneses karticu kuci vidis da je neispravna, vratis - dobijes pare nazad. E ako ti neko NAGLASI da ne garantuje cak ni to - to je vec druga stvar - tad ni ne kupis od njega, jer si siguran da je neispravno! Inace podrazumeva se da ako ti nista ne kaze, da ti garantuje da mozes da probas karticu i ako je neispravna da je vratis, to ne podrazumevaju samo oni koji proracunato prodaju neispravnu stvar! A ako ispadne da on to nije podrazumevao i nece da vrati pare posle tih dan,dva, sta da kazem - batine su iz raja izasle!

Pa naravno da ces nazad da je vratis i da mu razbijes *CENSORED*. A ako si neki WUSS, onda neces se kaciti sa njih i prodaces karticu nekom drugome... Ovo bi trebalo da ide na foru "pusti ga, vidis da je budala" i prodas nekom drugom karticu... Ima i takvih slucajeva, veruj mi...

Dorry i 2112 u pravu ste i pravilno ste coveku odgovorili na pitanje samo jedna mala napomena. Kada je vec u situaciji da odnese i proba kod druga mora i taj drug da ima neku Nvidia karticu. To govorim jer moze imati instalisani ATI pa da steta bude dvostruka. Ima na forumu ljudi koji ne prave razlike izmedju ova dva potpuno razlicita graficka sistema pa onako usput da napomenem.

Pozdrav 🙂

Stanovista Windowsa i ploce, ta dva sistema uopste nisu potpuno razlicita - bitno je da su kompatibilni sa standardnom i da postoje drajveri koji omogucuju ono sto Windows trazi, a to kakvi su procesori uopste nije bitno.

Dorry i 2112 u pravu ste i pravilno ste coveku odgovorili na pitanje samo jedna mala napomena. Kada je vec u situaciji da odnese i proba kod druga mora i taj drug da ima neku Nvidia karticu. To govorim jer moze imati instalisani ATI pa da steta bude dvostruka. Ima na forumu ljudi koji ne prave razlike izmedju ova dva potpuno razlicita graficka sistema pa onako usput da napomenem.

Pozdrav
Kako to mislis steta da bude dvostruka! Pa ja cesto uzimam od ortakaa ati kartice, a imam nvidia, pokrenem driver cleaner pre instalacije ati-ja, pa posle pre ponovne instalacije mojih drajvera-i sve sasvim lepo sljaka!
Mislim, razumeo sam ja sta mislis pod dvostrukom stetom, a evo sam i usput dao malo uputstvo da do toga ne dodje! Trebalo bi da uvek upali!

2112 je napisao(la):
Kako to mislis steta da bude dvostruka! Pa ja cesto uzimam od ortakaa ati kartice, a imam nvidia, pokrenem driver cleaner pre instalacije ati-ja, pa posle pre ponovne instalacije mojih drajvera-i sve sasvim lepo sljaka!
Mislim, razumeo sam ja sta mislis pod dvostrukom stetom, a evo sam i usput dao malo uputstvo da do toga ne dodje! Trebalo bi da uvek upali!

Pa to upravo i kazem. Treba pobrisati drajvere za ATI pa instalirati za Nvidiju. Mislis li ti da ovde na forumu svi to znaju. To sto ti znas ne znaci da i drugi znaju. Ovaj utisak sam stekao citajuci postove u kojima sam bio iznenadjen pocetnickim pitanjima. U stvari mislim da je forum u tom smislu dobar sto edukuje one koji zele nesto nauciti. I sam imam koristi od foruma u tom smislu inace ne bih ni bio ovde. 😉

E sad sta je Voodoo hteo da kaze......

Pozdrav. :wave:

Pa to upravo i kazem. Treba pobrisati drajvere za ATI pa instalirati za Nvidiju. Mislis li ti da ovde na forumu svi to znaju. To sto ti znas ne znaci da i drugi znaju. Ovaj utisak sam stekao citajuci postove u kojima sam bio iznenadjen pocetnickim pitanjima. U stvari mislim da je forum u tom smislu dobar sto edukuje one koji zele nesto nauciti. I sam imam koristi od foruma u tom smislu inace ne bih ni bio ovde.

E sad sta je Voodoo hteo da kaze......

Pozdrav.
Ma naravno da ne mislim da svi to znaju, nego sam mislio da sam to vec napisao, ali ispade da nisam (tj. jesam, ali u nekom drugom tredu). Inace, svako moze nesto da nauci na ovom forumu, tu se potpuno slazem sa tobom!

p.s. ni ja nisam potpuno razumeo sta je voodoo hteo reci!

to velija:
imam istu karticu i par puta mi je pravila slican scenario .. secka, brljavi itd...
kod mene je problem bilo hladjenje... a to sam resio tako sto sam demontirao kuler
skinuo ventilator ocistio i podmazao sa wd40, metalni deo sam ocistio od ostataka
neke stvrdnute paste, stavio novu kvalitetniju silikonsku pastu, i sve to vratio nazad kako je bilo.
Vise nikada nije pravila probleme. Znaci totalno nije imalo veze sa driverima...

Blame it on no-name cooler 🙂

:wave:

Nazad
Vrh Dno