Šta je novo?

Problem sa gashenjem

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
Rech je o starijoj konfiguraciji:

MB: SuperPower 6XV-133
CPU: Intel Pentium III (Katmai) 450mhz @ 600mhz (4.5x133)
Mem: Nanya 2x64Mb SDRam
Gfx: Ati Match64
HDD: Maxtor 120Gb

Uglvanom sve radi sasvim fino, i ako se uzme koliko godina ima komp i dosta brzo, samo me jedna stvar nervira. Kada kliknem na shut down komp krene da se gasi i umesto da se ugasi skroz zvekne mi "It's now safe to turn off your computer" ko u vremena AT napajanja i mehanichkih prekidacha na kucishtu, i onda moram da drzim power taster nekoliko sekundi dok se ne ugasi. Probao sam par OS-a ista pricha. Radio sam CMOS ali bez uspeha. Ima neko ideju u chemu je caka?
:wave:

Poslednja izmena:
jednostavno idi desnim na desktop propertis skrin server pover i tu neghde koliko se secam treba da ima opcija APM, mislim da treba da bude odcekirna, probaj, to bi trebalo da resi problem

moja pretpostavka je da je problem bio:
VIA Apollo Pro 133 motherboards have a “USB Keyboard support” BIOS setting that can interfere with proper power management function if it is enabled — especially with respect to preventing powerdown during attempted shutdown, and also preventing the computer from waking from Stand-by. SOLUTION: Disable it. This was originally reported on the Chaintech 6ATA2, and confirmed on other VIA Apollo Pro 133 boards. (Tips from “Zef,” The Netherlands, & Robert Lin)

ali izgleda necemo saznati shta je bio problem, poshto od malopre komp nece da se ukljuchi. ne znam shta mu je sve kao radi (ventovi i diode), ali slke nema, grafichku sam menjao, ram takodje, beeper ne ispushta nikakve bipove, ali slike nema, moje sumlje padaju na procesor poshto je neshto topliji nego obichno (do sad je bio skroz hladan).
U svako sluchaju hvala na pomoci :wave:

problem sa gashenjem se pretvorio u problem sa paljenjem:type:

Poslednja izmena:
Prechistio sam kontakte na procesoru i u slotu i sad komp radi o5 :)
ali nece da se gasi...nije bilo do onoga sa USB...pokushacu josh par fora odande...al sad me vec izludjuje taj power down :d

eo mali update, Windows ME gasi komp, i pokushao sam Windows Longhorn (build 4051) i on gasi komp. dok 98ica, 2000 i XP odbijaju saradnju.
nazalost nishta sa onog linka nije pomoglo :|
ima neko neku ideju?

Sto ne rece odmah da je 98-ica.
Sigurno ima patch, ali ne znam da li na Microsoftu drze i dalje te stare patcheve.
Ja ga sigurno imam negde, ali moram da ga izbunarim, davno sam ga poslednji put koristio.
Ako nadjem poslacu ti.

Sto ne rece odmah da je 98-ica.
Sigurno ima patch, ali ne znam da li na Microsoftu drze i dalje te stare patcheve.
Ja ga sigurno imam negde, ali moram da ga izbunarim, davno sam ga poslednji put koristio.
Ako nadjem poslacu ti.

nije samo 98mica, probao sam 98icu i nece, ME hoce, ali 2000 i XP nece shto mi je veci problem :smash:

Probaj sa setovanjima u bios-u, i to u power managment opciji, mislim da se to lako resava podesavanjem ACPI-ja, e sad ne mogu ti precizno reci koja tacno opcija je u pitanju jer sam to davno radio na mashinama sa XP-om ( za 98-icu nisam siguran da li funkcionise ) na kojima resava problem ali dovodi do reinstalacije OS-a nakon toga.

nije samo 98mica, probao sam 98icu i nece, ME hoce, ali 2000 i XP nece shto mi je veci problem :smash:

Na XP sam jednom imao slican problem. U Device manageru pod System devices je acpi kontroler bio obelezen zuto. Samo sam reinstalirao drajvere (genericke XP) i proradilo je.
I mashina je bila PIII koliko se secam.
Ili naravno kao sto rece @Giorkaeff vidi acpi podesavanja u bios-u

P.S. Ako promenis nesto oko ACPI u biosu, obavezno mu u Device manageru odradi Scan for hardware changes.
Na nekim starim plocama nede da uradi automatski.

Problem reshen :)
Od kako sam ubacio zvuchnu karticu presao mi se pojavljivati it's now safe.... al se o5 komp nije gasio.. i o5 sam chachkao u power settings i setim se
jednostavno idi desnim na desktop propertis skrin server pover i tu neghde koliko se secam treba da ima opcija APM, mislim da treba da bude odcekirna, probaj, to bi trebalo da resi problem
jedino je kod mene vec bio iskljuchen, i od kako sam ga ukljuchio komp se gasi ko i svaki drugi :)
Tnx svima na pomoci :bottle:

Nazad
Vrh Dno