Šta je novo?

problem sa gasenjem kompa

ares

Slavan
Učlanjen(a)
22.03.2005
Poena
304
Dakle problem je kao sto je navedeno u naslovu.Komp mogu da ugasim samo na dugme na kucistu.Ne prolazi ni dugme za gasenje na tastaturi a ni opcuja za gasenje u win.Kada primenim jednu od ove dve opcije dolazi do restarta kompa.Zna li neko o cemu se radi.

Ne vredi ovako, moraš dati više podataka. Koji OS, da li komp podržava ACPI ili samo APM, kako su setovana power management podešavanja u BIOS-u, kako u Win-u. Kakvo je poreklo Win-a koji si instalirao? (ako je slipstrimovan na non-ACPI mašini onda ne podržava ispravno ACPI).

Znam da je sturo sto se tice informacija.Al problem je u tome sto jo radilo sve kako treba do pre neki dan,dok nisam restartovao bios i insatlirao ponovo sistem.Evo nekih podataka koje znam.bios je aword a ploca je matsonic ms8137c+.Operativni sistem je naravno windows sa SP2.I da komp podrzava ACPI a setovanja u biosu su po osnovnom setovanju.U win-u nema nikakvih ekstra setovanja.Onako je kako se dobija prilikom instaliranja

da da...ili mozda neko neshto isprchkao po registry-ju ....
more info more

Mislim da nema to veze.Ovo je krenulo posle formatiranja i sveze instaliranog OS.

reseno

Nije bilo setovanje u biosu kako treba.Hvala svim na trudu.

Pa napiši šta je tačno bilo loše setovano, može nekome biti od koristi.

Vidis to je dobar predlog,samo sto je to bilo dosta davno pa mi je izlapelo iz glave.Ajde videcu dal cu moci da nesto iscaprkam.Poz.

otrilike ovako

Pogledao sam u biosu kako sam namestio i filozofija je sledeca.U power management-u sam prakticno sve disable-ovo osima naravno ACPI.Posle toga je proradilo_Otprilike je to to.
Poz.

Nazad
Vrh Dno