Šta je novo?

Problem sa Galerijom kod Nokie N95

File89

Cenjen
Učlanjen(a)
05.05.2011
Poena
154
Imam jedan jako iritirajuci problem,a on je sledeci.

Slike koje slikam telefonom automatski idu u galeriju,i na karticu micro SD,i kada su samo one u galeriji onda je sve ok,mogu normalno da ih listam iz galerije,otvaram i sve normalno.
Problem se javlja kada povezem telefon sa kompjuterom i prebacim slike sa kompa na fon,odem u galeriju,i desava se sledece,pocne da zabada galerija i ceo fon,nece ni one slicice kao tumbs da otvori,a da ne pominjem da nece da reaguje nista od dugmica za uvecanje slika ili za otvaranje opcija u vezi te slike koja je,takodje ne moze da se listaju slike iz galerije,zna li neko resenje ovome,zasto se ovo desava ?Vazi isto i za slike prebacene sa drugih telefona u moj fon...

Kada odem u menadzera datoteka,tamo normalno otvaram slike koje sam sa kompa ubacio na fon,a u galeriji ne mogu ni jednu da otvorim kada ubacim sa kompa slike,pa ni one sto sam slikao sa kamerom fona,zabada ceo telefon na 1-2min,to se desava samo u galeriji,ako neko zna resenje ovoga molio bih vas da mi ga kazete,jer ne znam sta da radim,a pokusao sam mnoge stvari ?

Hvala unapred

Koje su velicine slike koje prebacujes u telefon, moguce da ih sama velicina sto fajla sto slike ogranicava, tj. usporava glaeriju i zabada ceo fon?

Smanji slike na rezoluciju telefona, bice sve ok...

Slike nisu bile vece od 500-600kb odnosno 800x600, to se desi i kada prebacim sa nekog fona,u menadzeru datoteka se otvaraju normalno,ali u galeriji zabadaju,jel ima nacina da kada prebacim na fon,te slike sto sam prebacio na fon ne budu uopste u galeriji ? nego samo da se otvaraju iz nekog posebnog foldera ?

Davno je bilo, ali galerija pregleda i prikazuje sve sto je na telefonu... Smanji te slike na rezoluciju telefona pa probaj, mislim da se N95 muci sa velicinom.

A sto se tice otvaranja iz posebnog foldera, pa vec su u nekom zasebnom valjda?

jesu u zasebnom,ali imam problem da otvorim slike koje slikam kamerom iz galerije kada ubacim sa kompa,sad cu da probam da ih smanjim na velicinu ekrana ,pa cemo da vidimo sta ce da kaze :)

evo sad sam se zezao sa nekim image convertorom,i probao sa nekim slikama koje su bile 300x400 i 30kb ,smanjio im malo memoriju koju zauzimaju za nekoliko kb i sad radi sve ok,sad cu da probam i sa vecim slikama,da im smanjim memoriju koju zauzimaju pa cu i to da proverim,hvala na savetu puno,pomogao si mi dosta... :)

Galerija u S60v3 je tesko djubre. Puna glupavih i neobjasnjivih bagova. Na N78 mi je doslo da pocupam kosu zbog nje.

Vrh Dno