Šta je novo?

Problem sa Gainward 8600gt goes like hell

CTPAX1707

Cenjen
Učlanjen(a)
12.05.2009
Poena
154
Imam Gaiward 8600gt glh.
Napajanje Cooler Master 600W extreme power+.
Posto svi znamo kakvi su kuleri na ovoj grafickoj,zamenio sam ga sa CM Cool Viva hladnjakom. Sve funkcionise idealno,temperatura do 50 stepeni.
Nedavno je kompjuter poceo da mi prijavljuje neku gresku sa drajverima,kad pokrenem bilo koju igru. Samo se zacrveni ekran,stvore se neki crveni pixeli,pocne da koci dok se totalno ne zamrzne i mora da se restartuje.
Ne znam u cemu je problem. Proveravao sam da nije do temperature graficke ali nije,sve je u redu.
Da li neko ima ideju u cemu bi mogao da bude problem?

Nisam jos spomenuo da u kompu imam prikacena 2 hladnjaka,jednu 12ticu i jednu 8micu.Oba se napajaju preko ploce,kao i cool viva hladnjak za grafiku.

Poslednja izmena:
nisam strucanjak ali meni to mirise na overklokovanje graficke da nisi malo oc-ovao?

Probaj stavi najnovije drajvere i direct x pa vdiid sta se desava

Nisam je klokovao nikad.
Skinuo sam ja najnoviji drajver,moracu da skinem i direct x,mada to ne bi trebalo da bude problem jer koristim Vistu,ona ima direct x 10,do sad je sve radilo full.:)

Nisam je klokovao nikad.
Skinuo sam ja najnoviji drajver,moracu da skinem i direct x,mada to ne bi trebalo da bude problem jer koristim Vistu,ona ima direct x 10,do sad je sve radilo full.:)
Sve mi lici na problematiku koju sam ja imao i koju imam i sad sa 2-3 razlicite Nvidia kartice do duse vistu nisam koristio samo sa XP-om ali simptomatika je ista.
Koju plocu imas,chipset itd...??

Ploca Gigabyte GA-P35-DS3R
Procesor Intel Core 2 Duo 2.0

Pokreni FURMARK i vidi sta se desava...Ako ti ne pukne sa njim onda ti je grafa u redu...

Pukao je. Morao sam da restartujem komp. Riknula je grafa.
Samo bih voleo da znam od cega? :) Cudno. Komp sasvim normalno
funkcionise,samo kad pokrenem igre zabode. Moguce da je riknulo
napajanje na grafickoj,jer imam odlicno napajanje za racunar.

U svakom slucaju, hvala za ovaj program.
Sad bar znam da moram 1og da odvojim kintu za novu grafu.
Pozz

Pa u 2D graficka nije toliko opterecena kao u 3D, tako da se onda manifestuje problem. Moguce da je riknula, proveri da li imas garanciju, mozda mozes da je zamenis.

Nazad
Vrh Dno