Šta je novo?

Problem sa gainward 8600gt glh [u prikazu]

dglisha

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2007
Poena
319
Konfig je sledeca athlon64 4.2,1gb kingston navedenu karticu itd
Problem se desio odjednom.Cackao sam nesto oko dreamcast emulatora,i nakon toga kada sam hteo da pokrenem igru stranglehold,pojavili su se neki zeleni pravougaonici po celom ekranu.To se desava kada kod pokrenem neku igru,inace kada je slika staticna,tipa neki wallpaper onda je sve ok.Komp je kupljen pre mesec dana.Da li je moguce da je grafa riknula posto mi je kom poslednja tri dana non stop upaljen zbog nekog downloada

Ne znam sta da ti kazem,sigurno je pod garancijom pa zovi ljude da vide.Neverujem da je riknula meni komp isto dugo radi pa nista.

pa to je najbolje resenje,ali reko mozda je neko imao isti problem,pa je mozda do softvera,pa da se necimam sa servisom,pogotovo sto ce test kompa da potraje par dana

to se obicno desava kada se pretera sa OC-om
i kada graf. pocne da odlazi.
probaj da uninstaliras drajvere i
da ih instaliras ponovo.
mozes da proveris i clockove u rivi,
e sada ako to sa drajverima ne pomogne,
mozes da probas sledece:
da u rivi spustis klokove i za GPU i za memoriju
i ako kartica posle toga radi normalno imas osnov za reklamaciju.

Vrati klokove na default i ako kartica ne radi - reklamacija

neznam kako ali se sve vratilo na normalu,jer mi je komp bio ugasen preko noci.Grafa nije bila klokovana uopste,kao ni jedna druga komponenta,osim ako je softverski moguce da se sama klokuje sto je tesko.Temp nije isto jer je u stanju mirovanja oko 50C,tako da i to odbacujem.Jedino postoji mogucnost da su drajveri nestabilni 169.02,koji su beta inace,ali sam probao sinoc i druge i isto se komp ponasao.Neznam sta je,ali ako se bude ponavljalo,pravac servis.Nego,da li je stetno po komp,ako stoji stalno ukljucen,znate vec,skidanje sa neta?

Poslednja izmena:
@ dglisha

To ti je visoka temp za idle! I skini fino 163.75 whql drajvere pa ih instaliraj! Prethodno obrisi stare drajvere, restartuj, ugasi antivurusni program i onda pokreni instalaciju ovih drajvera!
Sto bi bilo stetno:D, moj bude upaljen i po 10 dana:D! Download rules:D

Cak moze da se kaze da ako stoji kontinuirano upaljen kompjuter ima duzi radni vek. Zato sto ne dolazi do razlika u temperaturi prilikom gasenja i ponovnog paljenja itd, nego drzi neku kontinuiranu radnu temperaturu.

POZ:banana:

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.
Takodje imam problema sa ovom karticom.
Ovo je vec druga koju menjam i isto se deshava(prva je kucala na Boot screen-u windowsa).
Probao sam na drugim rachunarima da bi bio siguran da nije plocha ili napajanje, medjutim isto se deshava.
U windowsu radi ok, ali kad se pokrene neka igra, ljudi moji to je uzhas bozhji.
I shto je zanimljiva stvar, kad pustim neki *.mpeg na njemu se isto javlja, kao i na *.avi koji je kompresovan DivX kodekom, a *.avi koji je kompresovan xvid-om radi bez problema.
U nvidia CP-u se deshava isto gde se vrti onaj logo.
Kad stavim klizach na Performance malo se smanji, kad stavim na Quality poveca se tako da nishta ne mozhe da se vidi.
Pochinjem da mislim da je cela ta serija losha.
Napominjem da kartica nije kloknuta ni za 1mhz.
Sistem preinstaliran.
Drajveri menjani.

Hvala unapred na pomoci.
Pozdrav.

Prilozi

• Clip.jpg
    Clip.jpg
    77 KB · Pregleda: 58
  • Clip_2.jpg
    Clip_2.jpg
    78.3 KB · Pregleda: 73
Pozdrav svima.
Takodje imam problema sa ovom karticom.
Ovo je vec druga koju menjam i isto se deshava(prva je kucala na Boot screen-u windowsa).
Probao sam na drugim rachunarima da bi bio siguran da nije plocha ili napajanje, medjutim isto se deshava.
U windowsu radi ok, ali kad se pokrene neka igra, ljudi moji to je uzhas bozhji.
I shto je zanimljiva stvar, kad pustim neki *.mpeg na njemu se isto javlja, kao i na *.avi koji je kompresovan DivX kodekom, a *.avi koji je kompresovan xvid-om radi bez problema.
U nvidia CP-u se deshava isto gde se vrti onaj logo.
Kad stavim klizach na Performance malo se smanji, kad stavim na Quality poveca se tako da nishta ne mozhe da se vidi.
Pochinjem da mislim da je cela ta serija losha.
Napominjem da kartica nije kloknuta ni za 1mhz.
Sistem preinstaliran.
Drajveri menjani.

Hvala unapred na pomoci.
Pozdrav.
nema tu dva zeca tri zeca :)
kartica je otisla definitivno,
menjaj kao sto si menjao prethodnu.

Menjam je obavezno, da li za istog gainwarda ili nekog drugog proizvodjacha videcemo.
Trenutno testiram gainward 8600GTS, za sada radi ok videcemo za nekih 2-3 nedelje kako ce da se ponasha.
Stvarno se obrukao Gainward...SRAMOTA
Pozdrav.

Poslednja izmena:
opet ista stvar,radilo lepo 10-tak dana i sad opet ovi pravougaonici.I prosli put a i ovaj sam cackao oko emulatora(dreamcast) i tv out,znaci prebacivao sliku na tv.Sutra sigurno nosim u servis pa nek se oni j..u stim

Evo i ja da dodam kako imam isti problem sa zelenim kvadratima na gorepomenutoj kartici.
Pojavljivali su se nakon instalacije K-lite kodeka, tokom puštanja filmova. Nakon deinstaliranja sve ok.
Međutim na igrama, odnosno bilo kojim 3D aplikacijama, isti problem.
Reinstalirao windows, stavio drivere koje sam dobio uz karticu, potom skinuo najnovije nvidia - sve isto.

Ako je neko došao do rešenja...ako ne, tek je kupljena, da je menjam.

Cak moze da se kaze da ako stoji kontinuirano upaljen kompjuter ima duzi radni vek. Zato sto ne dolazi do razlika u temperaturi prilikom gasenja i ponovnog paljenja itd, nego drzi neku kontinuiranu radnu temperaturu.

POZ:banana:

Da ti ne radis u EPS-u???:-devil-:

Nazad
Vrh Dno