Šta je novo?

problem sa fullscreen-om(serija 8***)

wolfonix

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2007
Poena
309
Nikako mi ne uspeva da namestim tj. da nadjem gde se namesta...da kad pustim film sa dvd na tv da bude full screen, a da se na kompu moze nesto drugo raditi....

Kod serije 7 grafickih kartica sam bez problema namestio....ovde ne mogu nikako...

ili su je negde premestili ili su je ukinuli....pomagajte...

Ukinuli su je... na žalost nas mnogih... :(

znam da se nvidia vise fokusira na igre....ali ovo je stravrno bezveze....ukinuli su jedan cip koji po meni nije mnogo smetao daljem napredovanju grafickih kartica....

nista....onda ce moja odluka pasti da uzmem ati graficku....nadam se da oni nisu ukinuli ovaj deo.....ako resim ispravite me....

Koliko vidim, jedno resenje je horizontal ili vertical span, pa da prevuces player na TV. Ono sto ne volim kod ovoga je sto mi stalno bezi mis sa desktopa.

Vista ili XP? Ako je Vista onda je to M$ zabranio zbog DRM-a. U XP-u bi trebalo da funkcionise. Pokusajte sa starim Control Panelom.

Vista ili XP? Ako je Vista onda je to M$ zabranio zbog DRM-a. U XP-u bi trebalo da funkcionise. Pokusajte sa starim Control Panelom.

Cuj zabranili. Koji seljaci. Oni kao "vuku" razvoj napred. Korak nazad je bas to njihovo filozofiranje. Kad god nesto s*re na kompu znajte da bar 50% krivice snosi M$!!! :smash::smash::smash:

Poslednja izmena:
Cini mi se da sam negde procitao da hardver na 8000 seriji ne podrzava full screen video.

naleteo sam na odgovor na nvidia sajtu da serija 8 ne podrzava full screen ni na jednom OS-i-u....

Jel kod ATI-ja nemam ovih problema...da ne izvisim bzv...dal neko zna !?!?!?!? [

Ne vidim zasto bi bilo problema..Imao sam 8600Gt i radilo je

Jel moze malo detaljnije to od vas dvojice? Koji drajveri, sta , kako? Znaci kad se pusti neki film automatski na TV-u da se prikaze isto preko celog ekrana.

Poslednja izmena:
Jel moze malo detaljnije to od vas dvojice? Koji drajveri, sta , kako? Znaci kad se pusti neki film automatski na TV-u da se prikaze isto preko celog ekrana.

Kao prvo ja ne znam kako ostali ali ja koristim isključivo stari CP.
Ako neko ne ume da ga aktivira evo:
Pogledajte prilog classicNV_CP.zip

Kada je podešeno na Dualview u Clasic CP ide se na full screen video -> full screen device -> namesti se auto-select i to bi bilo to.

Ti imas 7xxx seriju. Ovaj problem se odnosi na 8xxx.
Dobio sam classic view ali nista se ne dogadja kada podesim to. Pa nisu valjda toliki slepci da izbace tu funkciju?

Poslednja izmena:

ne bash automatski kako kazesh, prvo namestish dual view i jednostavno prevucesh prozor od playera na TV , pustish video, dabl klik i eto fulscreena. Nije kao stara opcija bez ovog cimanja, ali meni radi posao.

ne bash automatski kako kazesh, prvo namestish dual view i jednostavno prevucesh prozor od playera na TV , pustish video, dabl klik i eto fulscreena. Nije kao stara opcija bez ovog cimanja, ali meni radi posao.

:S: To sto tebi radi posao nama nista ne znaci. Za dzabe zbunjujes ljude.

Ajde provericu ovih dana sa 8800GT. Moguce je da problrm postoji samo na 8800GTX, GTS i Ultra jer oni imaju odvojen NVIO chip. Sve ostale kartice imaju integrisan NVIO.
Nije mi masina sa 8800gt kod kuce. Cim dodje.. to je prva stvar koju cu proveriti.

Poslednja izmena:
Poznat je svim vlasnicima nvidijine serije 7 (ili starije) grafickih kartica koji su presli na seriju 8, a bili su navikli na Full-screen video mirroring nacin gledanja videa, osecaj zaprepascenja kada bi po navici pokusali da gledaju video u tom modu na svojoj novoj grafickoj:wall: Ja nisam mogao da verujem da nema te opcije, a posto je 8600GT tek bila izasla u vreme kad sam je uzeo, nije mi bilo mrsko da malo procitam po helpu drajvera i nadjem sledece (citat iz helpa):
NOTES:
Full-screen video mirroring is not available for GeForce 8 series and later GPUs.
Full-screen video mirroring is not available under Windows Vista for any GPUs.

Tek toliko da se neko ne bi mucio, inace problem se lako moze prevazici npr. preko precica NView managera.

Evo ja sam vec dao oglas da prodajem svoj 8600gts a imam ga tek jedan dan. :wall::mad: Stari dobri 7900gs natrag u slot pa moze i jos jedan u sli i dosta. :banana:

:S: To sto tebi radi posao nama nista ne znaci. Za dzabe zbunjujes ljude.

nama? nvm...

u svakom slucaju mogao si zakljuciti o cemu se radi s obzirom da sam pomenuo dual view u predhodnom postu. Ne znam zashto si se zbunio, moguce da ti imash neki specifican zahtev, ali moj odgovor je bio na wolfonixov prvi post i njegov problem, a to je full screen video na tv-u dok se na primarnom monitoru moze raditi neshto drugo.

Znaci tokom celog topic-a se svi razumemo jedino ti i rasans tvrdite da je sve u redu sa 8xxx serijom i onda se posle ogradjujes kako ti u stvari imas skromne zahteve. Da li ti stvarno mislis da onaj ko ume da ukljuci opciju "video mirror" ne zna da svuce player na drugi monitor ili tv i potom ga uvelica kao sto ti savetujes(mislim na wolfonix-a posto si njemu dao odgovor)??? Zasto prvo detaljno ne iscitas post pa onda odgovoris?

Poslednja izmena:
detaljno sam iscitao post i dao odgovor koji ce mozda pomoci nekome, a ti bi mogao da stavish prst na monitor poshto ocigledno preskacesh redove u svom "detaljnom citanju.

citiraj gde sam ja to rekao da je 8xxx serija perfektna, zapravo moje reshenje se odnosi na zaobilazenje nedostatka tih karti/drajvera. Da predpostavljam shta ti znash a shta ne, stvarno nemam nameru. Ocigledno je da iz mog prvog posta koji se odnosi na dual view nisi uspeo da zakljucish na shta sam mislio i sledeci put kad budesh trazio objasnjenje na PM , molim te budi kulturniji ako ti odgovor ne reshi probleme.

Ako te i dalje ne interesuju zaobilazna reshenja procitaj ovo :
https://nvidia.custhelp.com/cgi-bin...std_adp.php?p_faqid=2011&p_created=1169076830

1. Nisi ti nigde naveo da je perfektna niti sam ja to tvrdio za tebe, ne izmisljaj.
2. Pise se "pretpostavljam" ne "predpostavljam".
3. Tvoj post kao takav nikom nije koristio nego je samo uneo dodatnu konfuziju na sta sam ti ja i ukazao na pocetku.

Naravoucenije: Ako nemas sta da kazes...bolje cuti.

Znaci tokom celog topic-a se svi razumemo jedino ti i rasans tvrdite da je sve u redu sa 8xxx serijom
1. Nisi ti nigde naveo da je perfektna niti sam ja to tvrdio za tebe, ne izmisljaj.
1. izmishljam :,)
2. Pise se "pretpostavljam" ne "predpostavljam".
3. Tvoj post kao takav nikom nije koristio nego je samo uneo dodatnu konfuziju na sta sam ti ja i ukazao na pocetku.
2. takvi komentari su obicno "last resort ljudma na forumu kad uoce da su pogreshili :p
3. to je tvoje subjektivno mishljenje
Naravoucenije: Ako nemas sta da kazes...bolje cuti.
slazem se

za razliku od ovog prepiranja mogao bi da ostavish barem jedan konstruktivan post a ne da optuzujesh druge kako te zbunjuju.

Al' ti izvrces reci. Mora da si portparol u nekoj stranci. Ni na jednu moju stavku nemas odgovor, citiras pogresne delove, i sugerises drugima ono sto bi ti trebalo da uradis. Pokusao sam da ti ukazem na gresku ali ne vredi. Bilo kakav dijalog s tobom je totalno gubljenje vremena.

Nazad
Vrh Dno