Šta je novo?

Problem sa Foxconn WinFast 6100M2MA-RS2H

milanj

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2005
Poena
319
Kada povezem plocu uglavnom se ne ukljuci, e sad ponekad se ukljuci ali je toliko sporo da nikad nisam dosao do podizanja sistema. Naime kada se ukljuci pojavi se onaj logo winfast-a i onda cekam, cekam, pa onda krene inicijalizacija hardvera, diskova i ostalog i stane (bar sam ja tako mislio), monitor je ukljucen ali je crno na monitoru, zanci daje signal ali je zaglavljeno na crnom ekranu. Probao sam da udjem u bios i uspem ali je toliko sporo da sam zakljucio da verovatno ona i dalje radi nesto i kada je crn ekran ali je to bilo sporo pa nisam sacekao da prodje dalje. A u biosu se desava da kada prelazim sa jedne opcije na drugu cekam po par sekundi, kao i kada ulazim u opcije. Znaci bukvalno je sve usporeno odmah na pocetku pa i u biosu. Sta moze da bude razlog ovakvog ponasanja ploce, da nece da se ukljuci uopste ne bih razbijao glavu i zezao se ali ovakvo nesto nisam jos video pa me bas zanima sta moze da bude. Inace probao sam reset biosa, vadjenje baterije, drugi procesor, drugu memoriju, graficku kartu kao i integrisanu grafiku, napajanje, uvek se isto ponasa.

Kao sto kazes,izmenjao si sve zivo.Nisi napisao kakva je temperatura procesora.Moguce je da proradi thermal throttling.Naravno,ako am2 procesori imaju nesto slicno.Pokusaj,znaci,da promenis kuler,i da malkice overklokujes procesor...
Tako bih ja pokusao,a posle....:smash:
E,da...pokusaj jos da apdejtujes bios

Poslednja izmena:
Koliko se secam temperatura je bila normalna kada sam gledao, mada mi je i nemoguce da poraste cim se ukljuci kad ne dodje jos ni do biosa, i sve to sa montiranim kulerom, da nema uopste kulera pa ajde. Svaki ulazak u bios je mnogo cekanja a nisam bas siguran kako bih uopste uradio update biosa kada je ovako sporo. U svakom slucaju mogu da pokusam pa ako zeznem nikom nista.

Nazad
Vrh Dno