Šta je novo?

Problem sa formatiranjem SSD diska!

spotpala

Cenjen
Učlanjen(a)
22.10.2015
Poena
135
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima, kao što naslov teme kaže imam problem da formatiram SSD disk. Inače je bio sistemski disk (dual boot win/linux) 120GB, Transcend. Kupljen je ljetos kao nov disk, sada ima 95% health, a nije radio sve skupa ni nekih dva dana. Uz pomoć jednog kolege i sa foruma pokusali smo par nekih programa (Gparted, EasyUs, Acronis), format, delete, partiton table, nista ni da ga počeše. Ako je neko mozda imao sličan problem pa da napiše i prokomentarise na temu, mozda jos nekome bude od pomoći. Hvala.

Vi ste u stvari hteli da kreirate particije i nije moguće ni sa jednim softverom? SSD sem navedenog radi uredno, mogu se upisivati podaci i čitati?
Tu nešto nije kako treba, probajte i secure erase ali ako mu odlazi ssd kontroler to ga može dokusuriti.
Ako ima garanciju svakako uradite secure erase pa ako ne pomogne ili se pogorša reklamirajte.

Bio je dual boot sistem, pa je krenuo nesto usporenije raditi, inace kako sam napisao to mi je laptop sa strane, koji nisam aktivno koristio. Pokušao sam da instaliram novi sistem, to nije prolazilo, jednostavno vidim u svim programima sve particije, kada pokusam bilo sta sa njima (format, delete) napise successfully i nakon toga odradi refresh i sve particije kao prije.
Za brisanje podataka na SSD-u koristi se Secure Erase preko alata koji je napravio proizvođač.
Ukoliko je reč o Transcend SSD-u, onda se koristi njihov SSD Scope softver: https://www.transcend-info.com/Support/software-10/
Instalirao sam juče i taj bootabilni program na USB, međutim ne znam koje tačno postavke trebaju biti u biosu jer mi pri pokretanju izbaci Secure Boot "Access Denied" ovako

Prilozi

• Screenshot_20211007-132702_YouTube_Vanced.jpg
    Screenshot_20211007-132702_YouTube_Vanced.jpg
    47.5 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
Probao sam i to, opet dobijem da ne može, ista poruka Acess Denied. Jos je pod garancijom pa cu ga pokušati vratiti. Hvala Vama dvojici u svakom slučaju.

Obriši podatke prvo ako možeš ručno, i TRIM komanda ako radi. Ako ne, enkriptuj nečim ako hoće.

Nazad
Vrh Dno