Šta je novo?

Problem sa Forceware serijom 9 i TV out-om...

• Začetnik teme Začetnik teme jalex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jalex

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2003
Poena
609
Ovako...
Imam GF6600 graficku karticu. Koji god Forceware driver iz serije 9 da instaliram imam problem sa video overlay-em na TV-u. Naime slika koju dobijem je izduzena po vertikali. To se desava kod svih filmova koji su widescreen. Znaci ja dobijem film fullscreen ali ne kao zumiranu sliku vec izduzenu i izdeformisanu tako da prekrije ceo ekran (nadam se da ste me razumeli). Kod 4:3 filmova je sve u redu. Sve je u redu i kod widescreen filmova sa driverima iz serije 8. Probao sam sve cega sam se setio ali nista nije pomoglo...

Pozdrav

Koji player i codec koristis? Ja imam 6800Ultra i nemam takvih problema. Koristim Media Player Classic + ffdshow.

FFDShow + BSPlayer, ali koji god player da koristim ista je situacija...

Ja koristim istu kombinaciju tj. FFD+BS i nisam mogao to da rešim nikakvim softwerskim podešavanjem, tako da sam posle par dana na tv-u prebacio u 16:9 mod i sad :guitar:

@jalex
Ista situacija se i meni desila, TV out i svi filmovi su rasireni na 4:3. Problem se pojavio kada sam zamenio staru 6800gt za 7900gt i po prvi put instalirao drajver iz serije 9x.xx. Probao sam 91.31 i 93.71 i sa oba imam taj problem.

@Peđa
Znam da je problem resiv prebacivanjem TV-a u 16:9 ali onda je font prevoda spljosten i nemam mogucnost da prevod bude ispod filma u onom crnom delu koji se javlja kod svih widescreen filmova.

Zbog toga koristim starije drajvere iz serije 8x.xx sa kojima sve radi ok.

Znaci nema resenja... Bezveze, zato sto mi samo sa serijom 9 Everest cita temperaturu graficke.

Pozdrav

Rešenje je pronađeno u vidu Gom Playera.
Što će reći prvo deinstalacija FFD-a i BSPlayera, a potom instalacija Gom Playera, s tim što na početku instalacije (ide neki wizard), treba odabrati opciju set up-a za tv output (sve ostale opcije default).

Nazad
Vrh Dno