Šta je novo?

Problem sa Forceware 9x.xx

pcv co.

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2003
Poena
630
Graficka je Asus 6200GE na MSI K8N neo3-f ploci.
Sa 8x.xx drajverima sve radi kako treba, ali kad se instaliraju bilo koji 9x.xx pustanje bilo kakvog videa (DVD, DivX, XviD, ...) toliko optereti procesor da dovede kompjuter u skoro Not responding stanje. Ovo se desava u svim situacijama (OC-neOC, Mod-neMod, novi codec-stari codec, ...), znaci pomaze samo vracanje na 8x.xx Forceware. Pritom, igre i programi rade bez problema sa svim 9x.xx koje sam probao.
Desava li se ovo samo kod mene jer na Forumu nisam nasao slican problem?

I jeste, mogu ja da stavim 8x.xx i da cutim, ali ovo nije normalno ponasanje i voleo bih da ga resim.

Garant si preinstalirao i drivere za plocu a nisi instalirao GART drivere. Znaci nForce! Nisi imao sta drugo da upropastis. Bilo je ovog problema. Na svakih par meseci po jedan...

Ma ne. Drajvere za plocu nisam dirao.
Jednostavno, bili su instalirani 8x.xx, instaliram 9x.xx - ne radi video, instaliram 8x.xx - radi. Bez medjukoraka.

edit: Da je do GART-a ne bi nista radilo kako treba, a meni, ponavljam, sa 9x.xx radi sve sem videa.

Poslednja izmena:
Aj probaj ti to, nista te ne kosta. Simptomi su isti. A iz iskustva ti kazem da bi SVE radilo osim videa. Ja sam muke mucio dok nisam provalio sta je. Sistem sam obarao cak. Probaj samo nemoj da te mrzi

Gledao sam. Drajveri za Nforce 4 nemaju GART deo valjda jer su sve NF4 PCI-e orijentisane.
Instaliran Win od nule, NF drajveri, 9x.xx drajveri, i nece da pusta video.
Instalirani 8x.xx, pusta sve.
Nema pomoci... (zasad).

Najsigurnije ti je da lepo uninstaliras kompletno sve drajvere i od ploce i od grafike, obrises rucno direktorijum koji ostane, restartujes komp i instaliras lepo taze sve. To ti je 5 minuta posla.

p.s. Ali mu ne dozvoli da slucajno on sam posle restartovanja povuce drajvere neke iz sistema nego mu reci CANCEL kad prijavi novi harwer pa ti sam pokreni instalaciju drajvera

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno