Šta je novo?

Problem sa fontovima

• Začetnik teme Začetnik teme Mogli
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mogli

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2003
Poena
619
Procitao sam negde da velika kolicina fontova usporava podizanje sistema, pa sam hteo da se napravim pametan i da ih smanjim za odredjenu kolicnu, ali ih nisam izbrisao nego premestio u neki drugi folder. Kada se podigao XP sp1, sve je bilo u redu, ali u nekim progamima je davao mnogo veca i deblja slova nego ranije, tako da cesto recenice ne mogu kompletne da stanu u odredjeni prozor i to je nevolja. Vratio sam fontove nazad, ali se nista nije promenilo. Kako da sve vratim onako kako je bilo?

Display Properties>Themes>Theme pa izaberi npr. windows classic ili windowsxp

Ili ako bi bas da customizujes velicinu fontova koji se prikazuju onda pogledaj (pod display propertis) karticu Appereance, a mozes i tu da setujes Windows and buttons pa da stavis npr. classic ili windowsxp.
"Font size" treba da stoji na normal.

DS9 je napisao(la):
Display Properties>Themes>Theme pa izaberi npr. windows classic ili windowsxp

Ili ako bi bas da customizujes velicinu fontova koji se prikazuju onda pogledaj (pod display propertis) karticu Appereance, a mozes i tu da setujes Windows and buttons pa da stavis npr. classic ili windowsxp.
"Font size" treba da stoji na normal.

Sve to stoji tako kako si rekao. Nesto se poremetilo. Kada se otvori Display Properties, prikazan je najmanji prozor gde gore pise - Message Box, a na sivom polju - Message Text. E, takav tekst meni bude tamniji i veci u nekim programima i ne znam kako da vratim na normalu. Da li da ponovo instaliram XP, da ga osvezim? Hoce li to pomoci?

Vrlo verovatno, jer je moguce da nedostaje neki sistemski font ili nesto sl. Pokreni instalaciju, pa izaberi repair postojeceg windowsa. Time ce se zadrzati vecina setovanja, a izgubices najnovije patceve ako si ih instalirao, jer ce ih zameniti stariji sistemski fajlovi.

Bolje resenje je da koristis neki font manager (Extensisov recimo) i da napravis pakete fontova koje ukljucis po potrebi. Time ne opterecujes sistem, a fontovi su tu kada ti trebaju.

Uradi ovo:

Idi u Control Panel i startuj Fonts

Klikni na File padajuci meni i odaberi Install NEW fonts

Uputi program na mesto gde si prekopirao fontove, klikni Select All i ukljuci Copy fonts to Fonts folder. Klikni OK i posle restartuj Windows.

ako pregazis SP1 insalaciju sa XPom moraces ponovo da instaliras SP1.

Nazad
Vrh Dno