Šta je novo?

Problem sa floppy-jem...

MjeSeCaR

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2003
Poena
604
Imao sam instaliran winXP i Mandrake sa lilo-om.Sve je normalno radilo i floppy je radio savrseno onda sam izvadio floppy i ukljucio racunar malo je zastao lilo i krenuo normalno.Kad sam vratio floppy i pokusao da mu pristupim iz windowsa nije htio pa sam pokusao da pristupim iz linux-a nije htjeo onda ga pokusam pokrenuti preko lilo-a da odmah idem na njega i izbacuje mi gresku na kojoj pise Error 0x80.Poslije izbrisem sve sa hard-a misleci da je u tome greska i instaliram sve ponovo ali ni onda mi ne radi floppy opet izbacuje istu gresku.Da napomenem da mi lampica od floppy-ja radi.Zna li neko u cemu je problem???

MjeSeCaR je napisao(la):
... onda sam izvadio floppy i ukljucio racunar malo je zastao lilo i krenuo normalno.Kad sam vratio floppy i pokusao da mu pristupim iz windowsa nije htio pa sam pokusao da pristupim iz linux-a nije htjeo onda ga pokusam pokrenuti preko lilo-a da odmah idem na njega i izbacuje mi gresku na kojoj pise Error 0x80.Poslije izbrisem sve sa hard-a misleci da je u tome greska i instaliram sve ponovo ali ni onda mi ne radi floppy opet izbacuje istu gresku.Da napomenem da mi lampica od floppy-ja radi.Zna li neko u cemu je problem???

Da li si izvadio flopi drajv ili flopi disketu?

Ako si izvadio drajv probaj da okreneš kabl od flopija ka ploči - ako ti je pogrešno okrenut goreće ti lampica i biće neupotrebljiv sve dok ne namestiš kabl kako treba...

Flopi drajv sam izvadio.Pokusao sam sa kablom ali nista se nije desilo isto je sve.:(

Kabl za napajanje floppy-a? On je na nekim krsevima mogao da se okrene. Isi probao drugi floppy?

Ne bih da te tripujem, al' možda ti je crk'o flopy ili čak otišao I/O kontroler na ploči. Meni se desilo i nikad' ne bi provalio u čemu je štos, da nije Lax pritrčao u pomoć. ;)

Fdd

Uzmi prvo izvadi FDD iz kućišta, pogledaj kako su kablovi prikačeni. Na ploči imaš mali trougao pored prvog pina - na kablu je označen najčešće crvenom (plavom, crnom,...) trakom. Na FDD-u isto imaš troguao sa donje strane konektora. Napajanje ne bi trebalo da možeš pogešno da povežeš.

Ako je sve dobro povezano, probaj da li ti FDD radi van kućišta. Bilo je slučajeva sa nekim JNC kućištima i FDD-ovima, da neće da rade kada su svi šrafovi dobro zategnuti.

Ako ne radi... Odnesi FDD kod nekog i probaj. Ako proradi - otišao ti je FDD kontroler na ploči.

Nazad
Vrh Dno