Šta je novo?

Problem sa flash karticom (ili digitalcem)?

• Začetnik teme Začetnik teme urke
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

urke

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2004
Poena
604
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i7 11800H
GPU
NVidia GeForce GTX 1650
Monitor
Lenovo ThinkVision P27h-20
Miš & tastatura
Logitech MX Keys + MX Master 3
Laptop
Lenovo ThinkPad T15p Gen 2i
Mobilni telefon
iPhone 14 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Poz.

Imam digicam HP PhotoSmart 735 i u njega ubodenu SD karticu Transcend 128MB.

Problem je sledeci: kad snimim neki video materijal koji je vecji od nekih 4 mega, po neki put se dogodi da izmedju cetvrtog i petog megabajta ne mogu da prebacim fajl sa kartice na komp (bilo PTP ili USB konekcijom).

Najveca fora je shto sam nebrojeno puta ispunjavao celu karticu jednim video zapisom i njega bez problema prebacivao na komp.

Poslednji primer - fajl ima neshto preko 12 mega i na oko 4,2 mega se prekida transfer.

Da li je ovde problem do chitacha kartice u kameri, ili do same kartice? Da li da pokusham da prebacim taj fajl koji mi je bitan pomocju nekog externog flash chitacha?

Napominjem da sam formatirao karticu vishe puta posle takvog dogadjanja, i da je privremeno sve radilo OK, a onda se ponovo desi.

I josh samo da napomenem da se ovo deshava samo sa video zapisima (.avi) dok su slike (.jpg) uvek i u svakom trenutku dostupne bez problema.

Da li da vracjam karticu poshto je u garanciji, i uzmem drugu, ili aparat? 🙂 A ispucao sam svega oko 1,2k slika njime 🙂

urke je napisao(la):
Poz.

Imam digicam HP PhotoSmart 735 i u njega ubodenu SD karticu Transcend 128MB.

Problem je sledeci: kad snimim neki video materijal koji je vecji od nekih 4 mega, po neki put se dogodi da izmedju cetvrtog i petog megabajta ne mogu da prebacim fajl sa kartice na komp (bilo PTP ili USB konekcijom).

Najveca fora je shto sam nebrojeno puta ispunjavao celu karticu jednim video zapisom i njega bez problema prebacivao na komp.

Poslednji primer - fajl ima neshto preko 12 mega i na oko 4,2 mega se prekida transfer.

Da li je ovde problem do chitacha kartice u kameri, ili do same kartice? Da li da pokusham da prebacim taj fajl koji mi je bitan pomocju nekog externog flash chitacha?

Napominjem da sam formatirao karticu vishe puta posle takvog dogadjanja, i da je privremeno sve radilo OK, a onda se ponovo desi.

I josh samo da napomenem da se ovo deshava samo sa video zapisima (.avi) dok su slike (.jpg) uvek i u svakom trenutku dostupne bez problema.

Da li da vracjam karticu poshto je u garanciji, i uzmem drugu, ili aparat? 🙂 A ispucao sam svega oko 1,2k slika njime 🙂
Mozda da probas sa novim firmware-om mozda :S:

SittingCrow je napisao(la):
http://h20015.www2.hp.com/hub_searc...w_lang=en&lang=en&cc=us&Submit.y=7&Submit.x=5
Ovo je link pa odaberi verziju windowsa i skini firmware pa probaj mozda resi problem a mozda ne u svakom slucaju na sajtu preporucuju instalaciju novog firmwarea. :wave:

Hvala ti puno. Mada sam pre ovoga već izguglao firmwer, t.j. otišao na hp site pa izbunario 🙂

Nego, smorno je to što recimo ja na poslu imam windows XP a kod kuće nemam nikakav prozor, tako da po uputstvima sa sajta, za Linux korisnike izgleda nemoguće. A fora je samo da se raspakuje zip sfx i fajl sa fw-om da se preko USB veze prebaci u root aparata iz koga je izvađena mem. kartica i ispražnjena interna memorija, isključi aparat, kaže YES za flešovanje, odradi se flešovanje, isključi aparat i izvade baterije na 1 minut, ponovo vrate, uključi aparat i gotovo. Ili nešto na tu foru. Znači, windows je jedino potreban za raspakivanje onog sfx exe-a.

Tužno i žalosno. To je moglo da se spakuje u zip i skrati obijanje glave hakerima 😉

E, sad ostaje samo da vidim da li će se ubuduće dešavati isto (mada, kaže na sajtu da ovaj firmver 1.12 rešava pozicioniranje optike i ništa više, ali, jeb'ga, valja imati sveže stvari koje se još i preporučuju od strane proizvođača 🙂

Hvala još jednom na savetu...

Nazad
Vrh Dno