Šta je novo?

problem sa flash diskom

masamunea

Čuven
Učlanjen(a)
24.09.2006
Poena
515
Znaci kad ukljucim flash on se pojavi u disk management cak se pojavi i ona ikonica pored sata za Safely Remove Hardware i mogu da mu pristupim preko TC, al windows ga ne vidi... Isto se desava i sa mem. karticom od telefona, TC je vidi, a win ne.
Jel ima neko nekakvu ideju?

probaj da sa Acronis Disc Director Suite formatiras taj flash mislim probaj ako ga on moze prepoznati,ako ga on prepoznaje,mozes i podatke da kopiras sa njim. mislim da ce raditi i to mi je jedino palo na pamet,mada mozda neki check diska pomogne.

Probao, nije do toga, flash se normalno vidi na drugom kompu...

ti windows "obican" ili stripovan (nlited/or similar stuff)? :d

ma obican xp sp2, star ~10 dana.
ti "sredjeni" nikad nikome nisu dobro doneli, uvek nekih problema sa njima...

Poslednja izmena:
Meni se isto pre neki dan dogodilo, ispostavilo se da je na flashu bio virus/trojanac, sta li je vec ("AdobeR.exe"), koji je pravio probleme u win...

Poslednja izmena:
bio sam formatirao flash i opet isto... a imam i aviru koja se redovno afurira, tako da mislim da nije do virusa.

Ubaci flash, pa u device manageru idi na njegov propreties->details->Device instance Id
Tu pogledaj ono sto pocinje sa PCI\VEN_...
Izvadi flash.
U registryju obrisi sve sto se odnosi na konkretni uredjaj. Na taj nacin ces da postignes da se windows ponasa kao da taj flash nikada nije bio ubacen. Mozda pomogne.
P.S. Neke kljuceve u registryju neces moci da obrises odmah, nego moras da ide na permissions i da stavis da Everyone ima Full control.

Vrh Dno