Šta je novo?

problem sa firmware-om

cicija

Čuven
Učlanjen(a)
08.02.2004
Poena
609
Imam Pioneer 107D, firmware 1.05, ocu da ubacim 1.21.

Problem je u tome da sto god pokusam uvijek mi izbaci gresku "Available target is not found". Pokusao sam sledece:

-iz windowsa xp
-iz windowsa 98
-iz dosa
-postavio rezac kao secondary master
-cak i kao primay master
-ukljucivao pio only mode
-pokusao sa 3 razlicite masine
-postavljao 80pinski kabal
-skidao firmware sa 3 razlicita sajta
-pokusao sa nekim stariji firmwareom
-pravio razne kombinacije od svega ovoga

i ne znam sta jos, i svaki ama bas svaki put je bila ista stvar, ista greska. Jel neko od vas ima neki predlog? Nesto sto nisam probao...
Da ne znate mozda kako bi moglo da pokrenem firmware program iz dosa ali da mu zadam odredjeni parametar, da ga uputim koji drajv ocu da flashujem? Kako vi radite flashovanje? Korak po korak ako moze, da bih vidio sto radim pogresno.

Samo da napomenem da rezac radi odlicno, samo sto nece da reze 8x, cak ni medije koje prepozna kao takve.
Skinuo sam neki programcic sa iste pionirove stranice odakle i firmware, za prepoznavanje ide uredjaja-sve je ok, kao sto se vidi sa screenshota.

Pomoc dobrodosla :)

Prilozi

• problem.jpg
    problem.jpg
    65.6 KB · Pregleda: 77
Dobro. Uspio sam da ga flashujem i sad je mrtav.

Svaka cast majstore.
Bolje da nisi uspeo da ga flashujes.

Ja imam Pioneer 107 i nisam imao problema sa njegovim flashovanjem niti jednom. Stvarno mi nije jasno kako si uspeo da ubijes drajv. :wall:

Mislim, jer bi sada imao ispravan drajv ,)

Idi na pioneerdvd.rpc1.org i skini neki patchovani firmware i ujedno koristi
njihov flasher sa sajta. Ako stavis drugi firmware mozda ce da ponovo ozivi.

Ta adresa ne radi vec danima.

Danas popodne sam jedva pronasao tu adresu, skinuo flash i probudio drive. Poslije kupovine drugog. Dobro, nije lose, sad imam 2 :)

Kasnis Crni ;) Hvala puno u svakom slucaju.

Nazad
Vrh Dno