Šta je novo?

Problem sa Filipsovim monitorom

KizaTheDeath

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
650
Imam Filipsov monitor, mislim da je model 105A ili tako nesto. Uglavnom, to je onaj monitor sto ima mikrofon, sa strane dva zvucnika i pojacalo u postolju, a od kontrola ima mute, volume, brightness i contrast. Graficka koju sam instalirao je Iglovacha MX400. Rezolucija koju drzim je 800x600 i uz pomoc nVidia "tool"-a, pomerio sam sliku malo udesno da bi bila na sredini. E sad, nije instaliran drajver za nijedan monitor. Nije to ni bitno, nego... kad dignem refresh na recimo 75Hz, slika mi se skupi i pobegne u stranu. Samo je na optimal (tj. 60Hz) full screen.

Mene interesuje na koji nacin mogu da setting-ujem sliku na monitoru u 800x600 bar 75Hz (a monitor moze i 100)? Da li je neko baratao sa ovim monitorom? Kako da rasirim sliku bez komandi? Postoji li neki "softver" za to?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Ja sam onaj stari Kiza the Death, samo mi se nalog poremetio :S: Btw, moze li to da se sredi?

Ima softver koji je dolazio uz njega, on je sluzio za stelovanje slike.

Stizao je na CD s njim, potrazi na netu, mozda negde postoji

Philips 105B, Briliance, izvanredan monitor, svojevremeno.
Promeni ti drajvere za graficku, monitor ne bi trebalo da pravi probleme, osim ako mu nije otisla elektronika/top od zuba vremena ;)

Mora da ima komande za sirenje.
Jos nisam cuo da postoji win-monitor
Nikola
ps:verovatno si zakljucao meni

Bax je napisao(la):
Stizao je na CD s njim, potrazi na netu, mozda negde postoji

Nasao sam neki softver pod nazivom Philips CustoMax 1.14 i izgleda ovako:

philips.gif

Verujem da je to to ;) samo sad trenutno ne mogu da isprobam jer monitor vise nije kod mene. Probacu ovih dana pa cu javiti rezultate :) Btw, ako se mozda secas, da li je to taj softver sto mi treba?

BokiPK je napisao(la):
Philips 105B, Briliance, izvanredan monitor, svojevremeno.
Promeni ti drajvere za graficku, monitor ne bi trebalo da pravi probleme, osim ako mu nije otisla elektronika/top od zuba vremena ;)

Jeste, dobar je. Promenio sam vise drajvera trazeci opcije za podesavanje visine i sirine, ali sam nalazio samo za pozicioniranje. Znam da postoje unutar monitora potenciometri za to podesavanje, ali ga ipak ne bih otvarao.

duksa88 je napisao(la):
Mora da ima komande za sirenje.
Jos nisam cuo da postoji win-monitor
Nikola
ps:verovatno si zakljucao meni

Ne postoje komande, nasao bih. Na slici se vidi da postoje samo (redom, s leva na desno) mute, volume, brightness i contrast i nista vise osim toga (ne postoje kombinacije potenciometara sa tasterom). Menija ni nema da bih ga zakljucao sa ova tri potenciometra (nije cak ni digitalac) i tasterom za mute. Onaj prorez po sredini mislim da je mic... provericemo ;)

Pozdrav! :cigar:

Mic je prorez na sredini, sto se tice programa probaj, za Pfilipse je, vidi da li radi sa tvojim monitorom, ako ne radi pogledaj da negde nema usb na monitoru...

Nazad
Vrh Dno