Šta je novo?

Problem sa FFoxom i IE ?!

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nakon reinstalacije sistema desava mi se da posle nekog vremena FFox "stane" tj. "Web site found. Waiting for reply..."

Isto se desava i sa IE i nakon ovoga ne moze da se otvori / ucita ni jedan sajt.

Uninstalirao sam FFox i pokusao ponovo - rezultat isti.
Ima li neko resenje za ovu zaj **** ?

XP Pro + SP3, ADSL, AVG Internet security

A jel mozes da pingujes neki sajt?
Ja sam se susretao sa nekim virusom koji je dozvoljavao da pingujes, naprimer Google, ali browseri nisu mogli nista da otvore.

Poslednja izmena:
!

Uradio sam i evo rezultata (attachment)
Inace sve je kao pre ... kratko radi, a onda stane.

Prilozi

• rapport.txt
    5 KB · Pregleda: 36
  • rapport 2.txt
    2.3 KB · Pregleda: 32
Poslednja izmena:
Uradio sam i evo rezultata (attachment)
Inace sve je kao pre ... kratko radi, a onda stane.

Ti tvoji simptomi u potpunosti izgledaju kao ono sa cim sam se ja susretao. U pitanju je bio neki rootkit agent, nemam pojma. Koliko sam ja shvatio serveri nekih provajdera su zarazeni sa tim ******m. To cudo blokira neke protokole iako konekcija u principu radi. Znaci ping je radio. U mom iskustvu niti jedna alatka nije pomagala, radio sam format. Nasao sam na netu neka uputstva za rucno ciscenje tog virusa sta li je vec, ali citava procedura je dugotrajnija i komplikovanija nego da odradis format, a i nije bas sto posto sigurno da ces uspeti da ga ocistis. U principu na tim racunarima nakon formata i instalacije nekog pristojnog antivirusa nije vise bilo takvih problema.
Na ovim racunarima net je radio nakon sto upalis komp jedno pet do deset minuta, a onda bi prestao. Nakon restarta bi opet proradio par minuta pa opet prestao i tako u krug.

Poslednja izmena:
Na ovim racunarima net je radio nakon sto upalis komp jedno pet do deset minuta, a onda bi prestao. Nakon restarta bi opet proradio par minuta pa opet prestao i tako u krug.

Upravo to mi se dogadja.

Bojim se da ti ne gine reinstalacija sistema. Nakon reinstalacije batali AVG i predji na neki bolji antivirus (Avira, Nod, Avast, Kaspersky...). Ja sam ovaj problem sretao na racunarima na kojima nije bio instaliran antivirus ili je bio instaliran AVG.
Ljudi koji su zakopitili ovaj rootkit bili su korisnici Kopernikusa ili Radijus Vektora i koliko sam ja provalio njihovi serveri su zarazeni.

Meni se to desavalo a problemi su nestali nakon reseta adsl rutera.

Ljudi iz Kopernikusa su ocigledno svesni ovog problema na njihovoj mrezi pa su postavili na svom sajtu uputstvo i neke alatke koje bi trebale da rese problem, ali ja nisam uspeo da ocistim nista iako sam sledio njihova uputstva. Evo ti link.

http://www.kopernikus.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=101&Itemid=23

U svakom slucaju, bez obzira na ovaj problem preporucio bih ti da promenis antivirus jer je AVG jedan od gorih antivirusa i imas puno boljih alternativa, i besplatnih i onih koji se placaju.

Poslednja izmena:
Format C ....
Problem resen.

Nazad
Vrh Dno