Šta je novo?

Problem sa externim WD my passport diskom WD 250 Gb

milosh76

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2006
Poena
309
Dobio sam na poklon externi HDD, WD MY PASSPORT od 250 Gb. Kad sam ga ubacio u produzni usb kabl prvo ga je video kao obican USB uredjaj i nije uspeo da ga instalira. Posle sam ga prebacio u direktni port i odradio je instalaciju OK. Ali nakon sto sam ga formatirao u NTFS(nazalost obrisao sam i njegove instalacione fajlove koji su bili na disku) desava mi se sledece. Kad ga prikacim na USB, komp ga prvo vidi, pa se cuje onaj zvuk kao kad iskljucujem USB i onda ga komp ne vidi. Pa se to ponavlja i na kraju odbija da ga vidi. Probao sam na vise USB portova i menjao sam i kabl, nema neke razlike u ponasanju. Nemam opciju da ga iskljucim, a kad ga iscupam cuje se kao da sam isao preko safely remove... Dok radi ponekad se cuje i neko pucketanje, da li je moguce da externi hard "muci" moje napajanje?
Da li postoji efikasan nacin da moj komp ukapira da imam externi hard ili tu ima neka druga caka?
Imam WIN XP SP3.

Nema to veze sa tvojim kompom,crkao je Passport,imao sam identican slucaj.Pretrazi malo forum,videces brdo postova na temu crkavanja Passporta.

Nema to veze sa tvojim kompom,crkao je Passport,imao sam identican slucaj.Pretrazi malo forum,videces brdo postova na temu crkavanja Passporta.

Kad je pre crkao imam ga 1 dan bukvalno? Prebacio sam neke fajlove na njega, otprilike 10ak sekundi mi dozvoljava da ih gledam pa ga komp vise ne vidi, pa posle jos 10-ak sekundi se povrati...

Ovde ne važi ono poklonu se u zube ne gleda.
Poznat problem, pretraži forum.
Hint: Trebaće ti Y usb kabel.

nije tachno da je crkao.

koristi search, crtao sam shemu potrebnog kabla..

Video sam shemu, mada moj komp je prilicno mator, u BIOSu ne mogu da iskljucim USB 1.1 i da mi ostane samo USB 2.0 sistem. Meni pada na pamet i da napajanje ne da dovoljno struje samom disku. Uhhhh...hvala svima...
Ako neko ima jos neku ideju koja iskljucuje 300-400 e za nov komp ili 50e za ljudsko, dosta jace, napajanje, voljan sam da saslusam:)

dodatak: prikljucim ga na komp, prijavi ga normalno... otvorim MY COMPUTER i kad kliknem na njega komp ga odjavi... cak sam ga prikljucio ostavio 10 ak minuta i cim sam otvorio MC odmah ga je odjavio...

Poslednja izmena:
Da,ladno sam procitao da je koristio Y kabl.Eeee i ova Nova Godina...

Probao sam kod brata koji ima dobru konfiguraciju i ciftek napajanje i kod njega radi. Kod sestre koja ima vrlo slican komp kao moj takodje radi, tako da sam zakljucio da je najverovatnije do mog kompa. Ili napajanje ili ploca ili operativni sistem koji je skoro instaliran... Ili mozda moze jos nesto da bude?

Nesto ne isporucuje dovoljno struje za passporta.Verovatno napajanje mada je moguce i da je do ploce.OS nije sigurno.

Nesto ne isporucuje dovoljno struje za passporta.Verovatno napajanje mada je moguce i da je do ploce.OS nije sigurno.

Da li vredi u komp od 5 godina star ulagati u prokleto napajanje, kad se problem manifestuje "samo" kad ukljucim externi HDD ili da shvatim ozbiljno, isporucim nekoj firmi 400e i kupim novu masinicu? Da li ovo sto se manifestuje pri koriscenju externog moze da pravi probleme i samom kompu iako do sada to nije bio slucaj?
Bojim se odgovora, al eto, zanima me misljenje?

Ma nece ti praviti problem masini nista. Radice ti kantarioni josh 10 godina. :d

Problem kod tebe je shto tvoj racunar, ne zato shto je neispravan, ne moze da isporuci dovoljno struje passportu. Resenje je da nadjes negde ovakav usb kabal, poznatiji kao "Y" usb kabal.
Kaci passport-a samo na USB portove direktno na ploci i sve ce ti raditi 100%.

Konfa iz potpisa isti problem sa 250gb diskom... Napred nikako pozadi svakako... Moracu i ja da se dokopam jednog ovakvog kabla samo ako neko moze da mi napise gde ima, bicu mu jako zahvalan (ne bih da bazam po celom gradu na ovako ladno vreme kad se i ziva u termometru ledi, a treba mi ASAP :d)...

Ma nece ti praviti problem masini nista. Radice ti kantarioni josh 10 godina. :d

Problem kod tebe je shto tvoj racunar, ne zato shto je neispravan, ne moze da isporuci dovoljno struje passportu. Resenje je da nadjes negde ovakav usb kabal, poznatiji kao "Y" usb kabal.
Kaci passport-a samo na USB portove direktno na ploci i sve ce ti raditi 100%.

Ja kacim passport na portove i ne radi kako valja:) Nego, kad nabavim taj Y kabl... mini ulaz ide u passport..a ona 2 ulaza u kuciste gde idu? jedan je za kuciste, a drugi??????

Pa oba idu u USB portove na matičnoj ploči (ili u izvedene na prednjem panelu kućišta), u tome je i poenta, sa dva porta Passport će dobiti dovoljno struje da zavrti hard.

Poslednja izmena:
Ja kacim passport na portove i ne radi kako valja:) Nego, kad nabavim taj Y kabl... mini ulaz ide u passport..a ona 2 ulaza u kuciste gde idu? jedan je za kuciste, a drugi??????

oba su za kuciste, jedan je za napajanje + komunikaciju drugi je samo za dodano napajanje.

Pametan izum, svaka cast ko ga izmisli... meni i tako ne treba stalno drugi port..

A gde moze da se kupi doticni "gospodin" USB-Y oblika?

Nazad
Vrh Dno