Šta je novo?

Problem sa everest-om i shut down-om...

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
Skinem everest home i ultimate.Instaliram home i posle prckanja po forumu skontam da nema to sto mi treba pa instaliram ultimate.Pokrenem ultimate i vidim ima vise opcija pa reko da otvorim i home da vidim koje su tacno.I dva klika na home i odjednom>ni-nu-ni-nu-ni-nu-ni-nu i ugasi se komp!Upalim da ja ajd reko zabunila ga dva programa ali mi nije jasno zasto pisti.Pokrenem opet ultimate posle 10 sec ni-nu-ni-nu-ni-nu-ni-nu...Shut down.Upalim ga opet i ne diram nista nego pravo na bench da mi neko od vas kaze sta se desilo i sta je NI-NU-NI-NU-NI-NU-NI-NU???????????????? :smash: :smash: :smash:

Poslednja izmena:
Ovo izgleda kao da ti je hardver "on the edge" :d
Jel ti sa drugim benchmark programima (npr. Prime) mašina radila kako treba? I da li si puštao recimo GoldMem i sl?

Taj ni-nu zvuk sam obično čuo kad ne radi memorija, ili kad CPU počne da brlja (usled oc-a, pregrevanja...)

Da dodam - pretpostavljam da Everest pokušava nešto čačka po hardveru kada se pokrene (samo pretpostavka, nisam koristio ovaj softver), a ako ti je mašina na izdisaju, potrebno joj je samo malo da padne u komu... ni-nu-ni-nu
Ah, kakav zvuk 😀

Poslednja izmena:
Ovo mi zvuci kao klasicno pregrevanje procesora.

Ajd' sledeci put malo drugacije naslovi svoj topic, mislim nije ovo decije zabaviste a i predugacak je. Vodi racuna ubuduce!

everest verovatno detektuje neki senzor pogresno... npr zamenio info senzora iz cpu-a sa infoom senzora iz cipseta ili nekog drugog, takodje moze da bude da je pogresno detektovao senzor za temperaturu, pa dobija neke sulude vrednosti.

Desavala su mi se oba scenarija sa razlicitim programima, dok sam imao neki specifican hardver u kompu...

p.s. edit-ovao sam ime thread-a.

Meni Everest Home resetuje masinu kada odem u sekciju "Senzors". Ploca je GA 8-IK1100.

Imam i ja neki slican problem. Ploca je ABIT NF7 v2.0 ,procesor Barton 3000+
E sad ovde definitivno ima nekog problema pri pristupanju bilo kog programa
senzorima na ploci. Na primer ako se ABIT EQ namesti da se pokrece pri startovanju win-a posto se istovremeno jos gomila programa ucitava u tray
ABIT EQ umesto jednog kratkog BIP ispusti dugacak BIIIIIIIIIIIP sto i nije neki
problem. Ali ako se ABIT EQ startuje dok neki program koristi CPU 100% skoro
uvek ce biper da prosvira i krene da neprekidno arlauce kao kola hitne pomoci
(znaci kao ovaj slucaj gore) s tim sto se to ne odrazava na rad racunara bar na
prvi pogled. Ovo sviranje mi se desilo i jednom sa everestom tako da nije bag u programu.Isto na ovoj ploci je bio i drugi CPU tako da nije ni do njega.Ostaje
jedino sama ploca ili bios???Nije neki strasan problem ali nervira.... 😡
Masina prolazi S&M test onaj duzi ,Prime i Memtest mogu da se vrte 100 godina
i da ovde nije nista OCovano default 200 x 10,5 (3000+) mem 3-3-3-8.........
Neki komentar Da li je neko primetio brljavljenje senzora na nekim primercima
NF7 ploca?

cpu 38 stepeni
kuciste 40! Odmah kada sam ga prvi put upalio iz biosa sam video temp isto 38-40.Znaci nije do pregrevanja.Kontam da je do everesta, ali mi onda nije jasno zasto ga preporucuju {negde na forumu ga hvale pa ga i ja skinuo}.
@dogriz >Zar ne bi trebalo da svaka komponenta ima svoj zvuk a ne i proc i mem isto!? {ne znam, pitam}

DR.TIRISTOR je napisao(la):
@dogriz >Zar ne bi trebalo da svaka komponenta ima svoj zvuk a ne i proc i mem isto!? {ne znam, pitam}

Pa, trebalo bi, naravno, neka ploča pišti, neka ispiše HEX vrednost na displeju u zavisnosti od greške, u svakom slučaju, NI-NU ili FF, komp je spreman za :crash: 😉

Samo da dodam, dok nisi uzeo čekić u ruke 😀 - kod tebe je sasvim moguće problem u instaliranom programu, pa je i rešenje bezbolnije - uninstall.

Poslednja izmena:
Pa moze da padne uninstall, mozda bi bilo i najbolje ocigledno se ne mirisi sa hardverom! :smash:

Gotov je :smash:

Ako nisi uninstalirao vec, probaj da zamenis everest.ini tvoj sa ovim sto sam poslao. Ini je za Everest Ultimate, pa javi da li ti se desava opet isto

Prilozi

Poslednja izmena:
Sto se ni-nu-ni-nu tice:

Ukoliko imas jos neki rezidentni monitoring softver, cim pokrenes Everest pogledaj u tom drugom programu da slucajno nije skocio ili pao neki od napona. Meni se obavezno desi da kad pokrenem Everest (sekcija senzor ili overclocking, cini mi se, posto ga ne koristim vec par meseci) napon na CPU skoci sa 1.6V na 1.8V, a Abit EQ pocinje da vristi kao da ga bijem (posto sam mu stavio 1.50-1.70V kao "safe" opseg za CPU). Automatski krenula da raste temperatura procesora, ali kad sam to primetio, odmah sam restartovao racunar pa ne znam dokle bi temperatura dogurala (u BIOS-u podeseno da se PC ugasi na 70 stepeni). Verovatno kod tebe premasi prag temperature za gasenje PC-a, pa se zato PC i ugasi.

Proveri, mozda imas isti problem.

Poslednja izmena:
E to Ostoja znaci nisam jedini sa tim problemom......znaci ABIT EQ urlice za Vcore pise
1,82 V (najcesce) a temperatura lagano raste i normalno nastavlja da radi samo sto ga ja
restartujem da nesto ne vrisne.Do cega li je to? Napominjem da mi je jednom i Everest sam propistao.Znaci sta je problem krsh senzor na ploci? los bios? .....???

Ali pazi sledecu stvar:

Ja undervoltujem procesor na 1.6V (default je 1.65V). Kada ucitam default vrednosti za napone (tj. upalim "auto" vrednosti u BIOS-u), ovo skakanje napona u Everestu se ne desava! Posto je stvar samo do Everesta (SANDRA, Abit EQ, CPU-Z, CBID... rade normalno) vise ga i ne koristim...

Nazad
Vrh Dno