Šta je novo?

Problem sa Epson LX300

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
Problem je sledeci. Svaki put kad pokusam da stampam cpu usage ode na 100% i apsolutno je nemoguce raditi bilo sta drugo dok se stampa ne zavrsi. Sad, da je u pitanju laserski stampac, to ne bi bio problem, ali je matricni i to traje citavu vecnost. U pitanju je knjigovodstvena agencija, i matricni stampac je donekle imperativ. Nema nikakve razlike da li se stampa preko mreze ili direktno sa racunara na kojem je prikljucen stampac. OS je WinXP PRO SP3. Postoji li neko resenje, posto na MS sajtu pise "this is by design" i kazu da koristim parallel-USB konverter, ali LX300 jednostavno nece da radi sa tim kablom

Imam više Epson LX300 štampača u firmi (5 - 6). Meni se nikad to ne dešava, a bili su zakačeni i na 486 (seća se još neko njih?). Proveri dali program šalje na štampu u grafičkom modu. Drugo rešenje je da na jedan stari PS prikačiš epsona, koji će biti print server, i da na njega šalješ sa ostalih računara preko mreže.
Inače LX300 je poslednji škart, ako možeš nabavi 680 - 690, još bolje neku polovnu 5000, 6000. Jesu mnogo skuplji ali vrede svaku paru.

Taj zvrčavac treba trenutno i brzo da radi bez smaranja sistema.

Prilično davno sam čačkao po podešavanjima ali koliko se sećam imaš u opcijama nešto kao: Direct print, Bidirectional, Unidirectional ... probaj da nađeš, biće to u redu, verujem da ćeš lako rešiti.

pokusao sve, "guglao" sam za resenje ovog problema i dosao sam do toga da masa ljudi ima taj problem, uopste vezano za LPT stampace. neko spominje da postoji problem sto windows ne dodeljuje IRQ LPT portu, pa sam pokusavao i u BIOS-u da menjam razna podesvanja (ECP,EPP itd) ali avaj. na MS sajtu pise sledece http://support.microsoft.com/kb/318273

Eh da, program iz kojeg se stampa je knjig.aplikacija pisana u Accessu, pa na osnovu popunjenih polja generise "report" koji se stampa, tako da nisam siguran da li je graficki mod ili ne, i na kraju krajeva kako to proveriti??

Zar ne bi bilo sasvim zgodno rešenje da se taj izveštaj prvo upamti kao tekstualna datoteka, pa tek potom odštampa iz običnog editora.

A kako to izvesti, da se zapamti kao tekstualna datoteka? BTW, mislim da je to skoro nemoguce, posto su u pitanju izvestaji sa dosta tabela i tome slicno. Kalkulacije, trgovacka knjiga i ostalo. Report kao report moze da se exportuje u excell, ali samim exportom se gubi forma samog izvestaja, pa je potrebno onda ponovo sve to editovati da bi to izgledalo kao sam izvestaj, ali opet to je dosta gubljenja vremena, i mozda isuvise komplikovano za nekog od mojih radnika. Sad sam pokusao razne nacine exportovanja, i najveci problem je taj sto, npr, trgovacka knjiga moze imati i po par desetina strana, i samim exportom, on za svaku stranu generise po jedan file. To je jos veci problem, butati po fajlovima i doci bas do onog koji ti je potreban....

Evo par slika da vidite kako to u stvari izgleda

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    222.6 KB · Pregleda: 163
  • 2.JPG
    2.JPG
    190.7 KB · Pregleda: 89
Ovo se vama štampa u grafičkom modu, zato traje celu večnost i ne može se ubrzati. Jedino rešenje da se brže štampa je laserski štampač. Zašto je CPU na 100% to ne znam neka neko proba da nešto odštampa na matričnom štampaču u grafičkom modu pa da ti javi opterećenje procesora. Koji proces zauzima najviše CPU vremena ?

Nije problem brzina stampe, nego zato sto se stampa na matricnom pa sve dok ne zavrsi usage je na 100%, a sami matricni su jako spori pa zato kazem a racunar na koji je prikacen postaje neupotrebljiv. A trenutno nisam za racunarom u firmi, javicu kad budem video koji tacno proces je u pitanju.

Vrh Dno