Šta je novo?

Problem sa Epoxom?

RasetaM

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2001
Poena
619
Ploca Epox 8RDA3I
CPU AMD XP 2000+ BOX
RAM 256MB Kingston
Grafika MSI FX5200

problem je u tome sto masina radi par sati dobro, a onda se samo od sebe pocne resetovati, znaci i kad nista ne radi, pa na kraju dodje do stadijuma da ne moze da se upali u opste
problem prestane za nekoliko sati kada izvadim RAM i ponovo ga vratim

menjao sam RAM, grafiku, procesor, napajanje i na kraju i plocu, ali opet isti problem, ima li neko predlog kako da resim stvari, ili sam toliki baksuz da imam 2 pokvarene iste ploce 🙂

RasetaM je napisao(la):
Ploca Epox 8RDA3I
CPU AMD XP 2000+ BOX
RAM 256MB Kingston
Grafika MSI FX5200

problem je u tome sto masina radi par sati dobro, a onda se samo od sebe pocne resetovati, znaci i kad nista ne radi, pa na kraju dodje do stadijuma da ne moze da se upali u opste

menjao sam RAM, grafiku, procesor, napajanje i na kraju i plocu, ali opet isti problem, ima li neko predlog kako da resim stvari, ili sam toliki baksuz da imam 2 pokvarene iste ploce 🙂
da li iams zvucnu karticu, modem, TV tuner? Moze, doduse retko, da pravi i neka od njih takve probleme.

ja sam cuo za neki neresiv problem sa tom plocom gde ako je resetujes u toku rada ne moze da se posle upali, jedino da izvadis kabl od napajanja i ponovo ga vratis, i to je bug te ploce. Mada ovo je ekstremnija varijanta 🙂

Poslednja izmena:
Zvucna integrisana, modem nema, TV nema, znaci PCI slotovi prazni

RasetaM je napisao(la):

Meni se jako cudna stvar desila sa losim hard diskom. Racunar se nasumice resetovao i blokirao. Sve je probano i na kraju se ispostavilo da je HDD bio neispravan. U pitanju je bio Maxtor 80GB sa 2MB cache-a. Zbog necega je u odredjenim trenutcima povlacio mnogo struje i sistem je padao (logicno). Probaj masinu sa drugim hardom.

Pozdrav

Proveri elektrolite na ploci 99% je neki od njih iscureo.Gledaj pored fetova ili ispod memorijskih slotova,u zadnje vreme se puno ljudi zali na Epoxa po tom pitanju.

pozdrav

Ne znam zašto si odmah u naslov stavio da je problem sa 8RDA3I. Ja imam tu ploču (mercury), a još trojici poznanika je ugradjena na moju preporuku, i NIKO do sada nije imao problema. Osim što poneka memorija (ispravna) neće u dual channel da radi kako treba. Ili se izabere drugi model ili se stavi u singl. 100% nije ploča u pitanju. HDD ili prekidači na kućištu. Nemam drugih ideja, ako je sve ostalo menjano. Probaj i drugi šteker u stanu, koji je na drugom osiguraču.

Poslednja izmena:
resetoj cmos
podigni sistem sa takvim setovanjima
zatim ako sve radi kako treba vrati u biosu magistralu sa 100 na 133MHz

Nemojte da mi dirate EPOX-a. 😡 Iako neki modeli imaju slabiju filtraciju napona, u sustini sve sljaka ok!
Pazi,menjao si sve i opet isto.A NAPAJANJE?Nemoj da ispadne neko zljonzavo XFCGDTR Plus-Minus od 300W.Iako isto kod vecine radi super,mozda si ti bas taj srecnik kome treba bolje;cak je i moguce da su elektroliti u napajanju shit(iscureli) ili slicno.Uzmi neko od drugara i probaj,mozda sve lepo prosljaka. :type:
Jednom je neka tetka svake nedelje spaljivala GeForce4 kada je bio 100 i kusur.Komp je bio vezan na napajanje preko grane sa WESH MASHINOM,i kad krene centrifuga BOOF! :crash:

Nazad
Vrh Dno