Šta je novo?

Problem sa Epox EP 8RDA3i

dimljub

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
301
Imam EPOX EP 8RDA3i maticnu plocu i racunar trenutno nece da radi, naime na displeju na ploci pise FF.

U cemu je problem ? :wall: :wall: :wall:

Ne znam zasto su osetljive tako te epox ploce...meni su dve crkle bez razloga,,8rda3+, samo nece da se upali i na displeju pise ff, a u servisu ne znaju zasto je crkla...

Ista stvar, 2 komada sa ff. Tada sam presao na Abita :)
Kazu da ustvari nije hardverski kvar i da moze lako da se rijesi, treba samo prefleshovati neki cip. Samo sto ja ne znam koji, a nesto i ne bih to radio :)

dimljub je napisao(la):
Imam EPOX EP 8RDA3i maticnu plocu i racunar trenutno nece da radi, naime na displeju na ploci pise FF.

U cemu je problem ? :wall: :wall: :wall:

Ista prica je bila i kod mene, ali kada sam promenio napajanje probudila se, vratio staro napajanje i normalno je radila! Probaj da nakacis neko drugo napajanje, mozda da probas sa sto vise razlicitih, ne znam u cemu je fora, i mozda ce da sljaka!

Nazalost, to je jedna generalna boljka sa celim serijalom ploca, zapravo sa BIOS cipovima koje EPOX koristi. Jednostavno crknu. Naravno, podleze garanciji/reklamaciji.

Danas se desilo ortaku,10 dana pre isteka garancije,FF i mrtvilo.Kada je zvao prodavca i rekao o cemu se radi,ovaj je odmah prihvatio.Znaci poznat problem.
Ploca 8rda3+,napajanje Chieft. od 420W.
A da je riknula za 11 dana? :crash:

Paznja paznja covek je upravu!

Ma kakav Epox :smash: , Abit rula :happy: .
Sada kada sam presao sa Epox-a (zbog problema sa FF) na Abit, napon +12v povecao se sa 11,85 na 12,30. Zbog ovog napona sam ranije probao i menjao 5 nap, svi su pokazali skoro isto (cak i 11,55). Sada sa NF7-S i 420W Chieftec (koji sam imao) sve je super! :type:
:wave:

Nazad
Vrh Dno