Šta je novo?

Problem sa ekstenzijama na sajtu

• Začetnik teme Začetnik teme shtaps
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

shtaps

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2003
Poena
619
Nisam siguran da je to ali pretpostavljam da zbog razlike u ekstenzijama imam zadrsku kod prikazivanja search rezultata sa eksternog servera na mom sajtu. Evo o cemu se radi: moj sajt je u html formatu i hostuje ga neobee. Sa sa glavne stranice link vodi na stranicu na kojoj se nalazi search box. Do tada je brzina ok. Medjutim kada zadate search on ga skida sa sajta u koji je ceo u .asp (ovde je baza), tu nastaje zadrska od 15 - 30 sec (56K) i onda polako (znatno sporije) izbaci rezultate iako sam maksimalno ocistio stranicu (gotovo da nema slika, ma nema nista - prazna stranica i ti rezultati). Na njihovom sajtu (hostuju ga negde u Kaliforniji) prikazuje podatke gotovo trenutno. Sad dali je to samo zbog te komunikacije izmedju ta dva servera ili bas zbog razlike u formatu? Sta ja mogu da uradim da ovo ubrzam (a da ne prebacujem sajt u Action Server Page - neizvodljivo)?

Napravio sam pilot sajta - nadam se da nece biti editovanja - drugi link u signature.

Kod mene na 56k (PTT trenutno) je otvorilo bez ikakvih problema, i zastoja...
Neznam u cemu je problem, meni deluje ok, a to koliko vremena mu treba, zavisi delimicno i od toga koliko podataka imas u bazi koju pretrazujes...?

Poz.

Unapred se izvinjavam za offtopic ali kad vec pominjete pretrazivace sajta, jer moze neko da objasni ili da mi posalje na PM neko objasnjenje ili tutor o pravljenju istih na web stranama. Jer potrebno pravljenje baze i sl. Probao sam neke isto sa eksetrnih servera gde sam dobio gomilu reklama, benera i ostalih nepotrebnih gluposti. Jos jednom sorry! Hvala!

Nazad
Vrh Dno