Šta je novo?

problem sa ekranom na tabletu..

• Začetnik teme Začetnik teme xWoLf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Mobilni telefon
062 40 45 40
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. ADSL
ustvari, verujem da je vise vezano sa tehnologijom rada samih led ekrana, ili mozda tipa samog panela (znam da je baziran na IPS tehnologiji, samo ne znam tacno kojoj)

kod drugara na tabletu koji je star jedva mesec dana, pojavila se deformacija u prikazu boja, u vidu vertikalne trake od 5-6 milimetara, koja se blago siri gore i dole (na ivicama)
sve tackice/pikseli rade, i kada su u pitanju izuzetno tamne boje i crna ili izuzetno svetle boje i bela, ne vidi se problem (posebno ako je bela boja u pitanju), ali kad boja umerenog kontrasta A POSEBNO KOD SIVE.. tacno se vidi vertikalna traka sa leve strane tableta, kad je u landscape polozaju.. i toj traci su pikseli upadljivo tamniji nego van nje...

da li je u pitanju naelektrisanje, ili je mozda usla vlaga, doslo do kondezacije.. sta uopste stvara ovaj efekat problem i hoce li tamnija traka nestati sama od sebe i kako da joj pomognem (ako je moguce) da se izgubi.. Ako ne moze da se izgubi spontano, cenim da je u pitanju defektan ekran i da treba podneti reklamaciju, kako bi se ostvarilo pravo na garanciju i zamenio hebeni ekran/tablet?

kakva su iskustva sa tabletima i tankim ekranima? voleo bih da cujem vase misljenje (a posebno nekog strucnijeg)... ako je potrebno, mogu da prilozim i sliku

Daj sliku. Ne screenshot već uslikaj sa telefonom.

IMG_20131220_191549.webp
evo slike, pogledaj deo uokviren crvenom. poznaje se vertikalna pruga koja je tamnija od okruzenja. najbolje se vidi na sivoj i tamnosivoj pozadini.. malo se siri na krajeva, uz ekran sa gornje i donje strane...

da nije burn-in?

Posto nisi naveo model tableta, verovatno to ne zelis , verovatno imas neki razlog. Mislim da uvek mozes da pokusas da reklamiras , ali da ce ti reklamacija zbog ovoga biti tesko usvojena u prodavnici, to je bar moje misljenje, al nista te ne kosta da pokusas.

Burn in takodje po mom misljenju nije.

nije??
pa sta je onda?

Ne znam sta je. Samo sam ti izneo svoje misljenje , koje toeretski ne mora da bude tacno, a svakako nije Merodavno, jer bi o tvojoj eventualnoj reklamaciji odlicivali na relaciji prodavnica - servis , a ne ja.

Mozda bolje da nisam nista pisao, ili bi ti bilo lakse da sam napisao da mislim da jeste burn out.

Meni ovo liči na bleeding mada ako se ne vidi ili manje vidi na crnoj onda nije. Malo je čudan problem nosi u servis

Nazad
Vrh Dno