Šta je novo?

Problem sa e - potpisom,

Manzo87

Cenjen
Učlanjen(a)
19.11.2012
Poena
151
error sertifikat.pngDragi forumaši,

instalirao sam sve što je neophodno za e - potpis, i imam jedan problem o kome sam rešenje tražio na google-u i ni tamo ga nisam našao.
Ne treba mi pojašnjenje oko opštih osnovnih stvari (instaliraj čeliki ostale stvari u 64bit verziji i sl.), jer svi koji to radimo, naravno da pratimo instrukcije sa sajta MUP-a.
Ovde je problem specifičiniji i, iskreno, ne znam da li ga je uopšte moguće rešiti, jer kao što rekoh - kopao sam po google-u, reinstalirao svašta i - ništa, pa se osećam skroz bespomoćno načisto.
Izbacuje mi ovaj gore natpis kad lepo hoću da potpišem dokument u pdf-u, pošto mi uredno prijavi sertifikat na tokenu kao validan i sve i pošto otkucam šifru sa lične.
Svaka ideja za rešenje ovog posve iritantnog problema je dobrodošla.

Hvala svima unapred

TwistedMind

Slavan
Učlanjen(a)
30.05.2009
Poena
455
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-13600KF & Noctua NH-D15S chromax.black
Matična ploča
Asus TUF GAMING B660-PLUS WIFI D4
RAM
Corsair VENGEANCE LPX 32GB (2 x 16GB) DDR4 DRAM 3600MHz C18 Memory Kit - Black
GPU
ASRock RX 6700 XT Challenger Pro 12GB OC
Storage
1TB Samsung 990 PRO NVMe M.2 SSD
Zvuk
FiiO K7 + HiFiMan Sundara, Soundpeats H1 TWS
PSU
Cooler Master V750
Kućište
Cooler Master Storm Trooper
Monitor
2x ASUS MG279Q
Miš & tastatura
Logitech G502 LIGHTSPEED & Ajazz K680T
Ostale periferije
Playstation 5
Mobilni telefon
Lenovo Z5
Pametni uređaji
Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS
Pristup internetu
  1. Optički internet

uji

Cenjen
Učlanjen(a)
24.12.2019
Poena
185
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Y510P
Tablet
Lenovo Tab 2 A7-10
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 9 SE
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
Instalirao sam sve što je neophodno za e - potpis, i imam jedan problem o kome sam rešenje tražio na google-u i ni tamo ga nisam našao.
Ne treba mi pojašnjenje oko opštih osnovnih stvari (instaliraj čeliki ostale stvari u 64bit verziji i sl.), jer svi koji to radimo, naravno da pratimo instrukcije sa sajta MUP-a.
Ovde je problem specifičiniji i, iskreno, ne znam da li ga je uopšte moguće rešiti, jer kao što rekoh - kopao sam po google-u, reinstalirao svašta i - ništa, pa se osećam skroz bespomoćno načisto.
Izbacuje mi ovaj gore natpis kad lepo hoću da potpišem dokument u pdf-u, pošto mi uredno prijavi sertifikat na tokenu kao validan i sve i pošto otkucam šifru sa lične.

Hvala svima unapred
Izbriši sertifikate stare lične karte ako ih imaš, obnovi sve glavne CA sertifikate, postavi ih u Root i Intermediate za sve korisnike pa onda probaj opet.
MUP ima običaj da deklariše da su raniji sertifikati važeći, ali to uglavnom nije slučaj i kada ih produže, u međuvremenu ih prilagode novim verzijama Čelika. S tim u vezi, februara su počele da se izdaju LK sa najnovijim čipom kakva je i moja, što je iziskivalo odrađivanje svih tih procesa ispočetka, da bi potpis tek naposletku proradio.

sremac67

Poštovan
Učlanjen(a)
08.03.2014
Poena
55
Pogledajte prilog 382095Dragi forumaši,

instalirao sam sve što je neophodno za e - potpis, i imam jedan problem o kome sam rešenje tražio na google-u i ni tamo ga nisam našao.

Hvala svima unapred
Šta tačno radiš kada dobiješ ovu poruku?

Vrh Dno