Šta je novo?

Problem sa DVD rezacem

Andrija11

Slavan
Učlanjen(a)
09.11.2009
Poena
309
Trebala bi mi pomoc kako da resim ovaj problem sa DVD rezacem.Kada narezem neki disk nakon toga ne mogu da ga otvorim, to jest uopste ga ne prepoznaje.A na drugim kompjuterima radi.Nije mi jasno u cemu je problem.Prvo sam mislio da je do marke dvd-ja posto se to obicno desavalo sa prinko dvd (verbatim ne zarezuje ni 1 posto).Taman sam mislio da sam problem resio sa maxell dvd, kad ono ponovo jovo nanovo.Molim za pomoc?Inace sve dvd-jeve koji nisu u present time-u narezani otvara bez problema.

Sa kojim programom narezujes diskove? Jesi li probao da reinstaliras taj program za narezivanje? mozda treba da flesnes rezac....mada ja mislim da ti je taj problem softverske prirode

Koristim disc juggler, zbog toga sto mi iz nekog nepoznatog razloga kompjuter ne podnosi nero,a i neke slicne programe sto se rezanja tice.I sve je normalno bilo do skoro.Pokusavao sam sa reinstalacijom ali opet isto.Sta znaci fleshovati rezac?

Probaj neki drugi softver za rezanje diskova, flesovati rezac znaci zamena firmware-a tj. odes na sajt proizvodjaca tvog rezaca, nadjes ga po modelu i skines najnoviji firmware i apdejtujes ga. Isto kao sa maticnim plocama

Flashovao i opet po starom.Jel moze neko da predlozi neki program za rezanje a da nije dzagler,nero ili alkohol (mada sa ovim zadnjim i ne znam kako se reze).Da i shampoo ili kako se vec zove sam probao nece ni on da mi reze dvd-jeve uopste iz kog razloga nemam pojma.

Poslednja izmena:
Koji je rezac u pitanju? Cini mi se da nisam video nigde koji je model, inace to se desavalo sa NEC rezacima, cak su poznati po tome da narezu disk normalno i posle isti ne mogu da procitaju, uglavnom izbaci da je prazan disk. Svi drugi DVD citaci i rezaci ga vide ali on ne. Jedino resenje je bilo program koji se zove cini mi se ISO Buster koji uspe da procita sadrzaj diska ali mislim da je morao da iskopira prvo na disk podatke. Probaj pa javi da li se sa njim vide narezani podaci.

Koristim disc juggler, zbog toga sto mi iz nekog nepoznatog razloga kompjuter ne podnosi nero,a i neke slicne programe sto se rezanja tice.I sve je normalno bilo do skoro.Pokusavao sam sa reinstalacijom ali opet isto.Sta znaci fleshovati rezac?
Hmm,ne podnosi Nero..to sad prvi put cujem,onda ti imas opasan problem sa rezacem a ne sa Softverom za narezivanje...

Nazad
Vrh Dno